Sådan konverteres en SACD til MP3

Elementer, du har brug for

  • Computer

  • CD-ROM-drev

  • SA-CD-kompatibel forstærker (valgfri)

  • 3,5 mm lydkabel fra mand til mand (valgfrit)

  • Mand til kvinde RCA til 3,5 mm konverter (valgfri)

Du kan konvertere SACD (Super Audio Compact Disc) til MP3, men lydkvaliteten vil ikke være bedre end at konvertere CD-lyd til MP3. Størstedelen af ​​SACD-diske er "hybrid-diske", hvilket betyder at de har et andet disklag, der har det samme lydindhold som SACD i CD-lydform. Du kan rippe ikke-hybrid SACD'er og optage lyd fra afspilleren. SACD har signifikant højere lydfidelitet (lydkvalitet) end almindelig CD-Audio, og MP3 har lavere fidelitet end CD-lyd. Derudover understøtter MP3-teknologi kun to lydkanaler, mens SACD understøtter 5.1-kanals lyd.

Ripning af en hybrid SACD Tto MP3

Indsæt hybrid SACD i computerens diskdrev.

Åbn iTunes, Windows Media Player (WMP) eller et andet MP3-rippeprogram.

Klik på "rip" -knappen i WMP eller "import" -knappen i iTunes.

Ripning af en ikke-hybrid SACD til MP3

Tilslut 3,5 mm output på bagsiden af ​​den SACD-kompatible forstærker til computerens line-in-stik. Line-in-stikket er normalt lyseblå. Sørg for, at forstærkeren er indstillet til at udsende lyd gennem 3,5 mm-stikket.

Alternativ: Tilslut RCA-til-3,5 mm konverteren til SACD-afspilleren og 3,5 mm-kablet, hvis SACD-afspilleren understøtter RCA-udgang.

Indsæt SACD i SACD-afspilleren, og tryk på play. Konfigurer output fra SACD-afspilleren til to kanaler, hvis den understøttes.

Konfigurer computerens optagevolumen for at sikre, at optagevolumen er korrekt. I Windows 7 skal du gå til Start-menuen og klikke på "Kontrolpanel." Vælg "Hardware og lyd", og klik på højttalerikonet eller "Lyd" -teksten. Vælg optagefanen, fremhæv "Line In" og vælg "Configure." Følg instruktionerne på skærmen.

Åbn og konfigurer Audacity-programmet til tokanalsoptagelse. Gå til "Rediger", "Indstillinger" og derefter fanen "Audio I / O". Indstil kanalerne til "2 (Stereo)".

Genstart det spor, du vil optage på SACD-afspilleren, og tryk på pause. Tryk på optageknappen på Audacity-programmet. Tryk på "stop" -knappen på Audacity, når sporet er færdigt. I Audacity skal du gå til "File", "Export as MP3" og gemme MP3-filen på computeren.

Tips

SACD'er producerer ikke nogen bedre lydende MP3'er; hvis du kan bruge en almindelig cd i stedet, skal du gøre det.

SACD'er fungerer muligvis ikke i et DVD-drev. Brug i dette tilfælde et cd-rom-drev.

Du har muligvis brug for en ekstra konverter for at ændre forstærkerens output til 3,5 mm. Ofte har du brug for en RCA-til-3,5 mm adapter. RCA-lyd bruger de større røde og hvide stik.

Du kan bruge mikrofonstikket i stedet for line-in-stikket, hvis computeren kun har et mikrofonstik.