Sådan rengøres et elektronisk printkort, når det er blevet vådt

Elementer, du har brug for

  • Vatpinde

  • 90% isopropylalkohol

  • Komprimeret luft

  • Fnugfri klud

Kredsløb kan findes i en eller anden form inde i alle vores elektroniske enheder. På trods af vores bedste indsats kan disse enheder blive våde. Uanset om fra udslip til lejlighedsvis dunk i vasken eller toilet, er det udvendige hus ikke den eneste del af maskinen, der kan påvirkes. Hvis der kommer vand eller anden væske ind i enheden, kan det nå kredsløbskortene og få enheden til at stoppe med at arbejde. Rengøring af tavlen kan nogle gange gendanne funktionaliteten, når tavlen er tør.

Tag den elektroniske enhed ud umiddelbart efter spildet. Enhver form for væske kan potentielt forårsage et stød, når det kombineres med elektrisk strøm. Beskyt dig selv ved at fjerne enhver strømkilde til en våd enhed.

Adskil enheden for at udsætte printkortet. Tag enheden forsigtigt fra hinanden i henhold til dens anvisninger. Du vil sætte det sammen igen bagefter, så de ydre dele skal forblive intakte.

Opsug resterende væske med en fnugfri klud. Brug ikke papirprodukter, da disse kan efterlade fnug eller ridse brættet. Gnid ikke klud på printkortet, da dette kan ridse eller løsne delene. Anbring kluden over tavlen, og tryk forsigtigt på den. Dette opsuger væsken.

Fjern de værste af de resterende partikler ved at børste med en tandbørste. Dette inkluderer alle klodser tørret væske. Det behøver ikke at være perfekt på dette tidspunkt. Fjern støv eller løse stykker tørret væske ved at sprøjte trykluft. Sprøjt i en retning i hurtige bursts, da beholderen kan blive ekstremt kold, hvis den bruges til længere spray.

Skyl printkortet med rent eller destilleret vand for at fjerne klæbrige materialer. Hvis dit printkort var vådt af rent vand, og du ikke behøvede at fjerne tørrede materialer, kan du muligvis springe dette over. Klapp brættet forsigtigt med en klud for at fjerne størstedelen af ​​fugtigheden og lad det tørre helt.

Rengør eventuelle rester fra printkortet ved hjælp af en vatpind. Fugt vatpinden i isopropylalkohol. Brug ikke en dryp våd vatpind. Vask forsigtigt i stædige områder, og pas på ikke at forstyrre komponenterne. Alkoholen skal tage sig af det meste af arbejdet uden at gnide.

Fjern og udskift alle åbenlyst beskadigede komponenter. Nogle af delene kan være blevet beskadiget under den første kontakt med væsken. Du vil ikke se nogen skade fra din bestræbelse på at rengøre, hvis du har passet på at undgå at forskyde delene af brættet. Udskift alle dele, der er synligt beskadigede.

Saml enheden igen og test den. Mange enheder, fra mobiltelefoner til computertastaturer, kan overleve et kort spild eller dunking ved at tørre og rengøre dem, og de vil fortsætte med at arbejde, når du har sat dem sammen igen.