Administrer Web Browser Tab Clutter & Gem RAM med OneTab til Google Chrome

Jeg indrømmer det, jeg har et faneproblem. Som webarbejder er det ikke ualmindeligt, at jeg har over 100 browsertabs åbne hele arbejdsdagen, og på dette tidspunkt spiser Google Chrome op omkring 6, 5 GB RAM og begynder at bytte tungt og sænke OS X. Chrome er uden tvivl bedre ved at håndtere dette mange åbne faner end Safari eller Firefox, men det er stadig en hog, da hver enkelt fane sidder i aktiv hukommelse, hvilket sænker både Mac og Chrome selv.

Hvis du er en masse-browser-fanebruger, der bor på nettet som mig selv, vil du være begejstret for OneTab, en gratis Chrome-udvidelse, der styrer browserfaner ved at samle hver enkelt fane og sætte dem i en linkliste. Klik på det lille værktøjslinjeikon, og OneTab lukker alle faner og frigør hukommelse og ressourcer undervejs og sætter dem i en enkelt organiseret linkliste, der indeholder følgende funktioner:

  • Genererer en linkliste over alle åbne faner, herunder tabtællinger fra flere vinduer og datoer, hvor gruppen blev oprettet
  • Valg til "Gendan alle" faner eller slet alle lister
  • Træk og slip support for at omarrangere faner
  • Ditch faner direkte fra listerne med en sving og klikke på "x"
  • Eksport og import link lister
  • Gem fanelinklisten som en webside for at dele med andre, indstilles som din startside, eller send til andre arbejdsmaskiner, Mac, pc'er, iOS-enheder osv.
  • Lukker faner, som linklisten er oprettet og frigør op til 95% af RAM fra Chrome i processen

Her ser en kort genereret faneliste ud for en vinduesgruppe. Bemærk, at der også er en liste over de samlede faner (128!), Som alle er tilgængelige ved at rulle gennem listen til forskellige grupper. Besparelsesindstillingerne er synlige i øverste højre hjørne, og genoprettelsesfunktionerne er angivet under hver fane gruppering.

Fordi OneTab er en browserforlængelse til Googles Chrome-browser, er den helt kompatibel på tværs af platforme, så du kan bruge den i Mac OS X, Windows, Chrome OS eller hvad som helst, som du tilfældigvis kører Chrome, så længe da det understøtter browserudvidelser.

  • Få OneTab til Google Chrome gratis fra udvikleren

Så sparer det faktisk op til 95% af RAM? Det er naturligvis et dristigt krav, men jeg kan bekræfte det virker, hvis du har mange tomme faner åbne, og du bruger den til fuld effekt, reducerer alt til en enkelt linkliste, og så har du bare nogle få faner åbne, der er nødvendige lige nu . Ved testning fik jeg Chrome fra at bruge 6 GB RAM til bare 350 MB, en kæmpe reduktion. Det kan også frigøre CPU-cyklusser, da du ikke vil bytte med tung RAM-brug længere, og alle faner, der kører Flash, Java eller AJAX i baggrunden, vil også blive stoppet.

For at frigøre endnu mere hukommelse efter brug af OneTab for at generere linklisten, følg den op med en hurtig brug af den (kontroversielle) udrensningskommando, som i de fleste tilfælde skal frigøre yderligere 200-500 MB RAM, da det dumper yderligere caches fra hukommelsen .

OneTab er en fantastisk tilføjelse, og hvis du stirrer på en skærm fuld af faner og leder efter en enkel måde at styre dem på, mens du frigiver systemressourcer, kan dette bare være den løsning, du har ledt efter. Virkelig det eneste, der ville gøre det bedre, ville være indbygget cloud sharing og synkroniseringsfunktioner, så en OneTab-liste fra en computer automatisk ville synkronisere med andre computere uden at skulle eksportere den manuelt. Ikke desto mindre er det stærkt anbefalet som det er, så tjek det ud.