Sådan ryddes op i lyd på en video

Elementer, du har brug for

  • Software til lydredigering

  • Computer

  • Kvalitetshøjttalere tilsluttet computeren til lydredigeringsarbejde

Brug af et videokamera gør det ideelt for brugeren at være helt fokuseret på optagelsens videokomposition. Der er dog tidspunkter, hvor lydproblemer under optagelsen bliver ignoreret. Dette kan endda komme til det punkt, at den dårlige lyd på en video kun bliver opdaget i redigeringsfasen.

Oprydning af lyden kræver normalt nivellering af lydstyrken, filtrering af støj og forbedring af den generelle lydkvalitet ved hjælp af software til efterproduktion og hardware.

Forbered din computerhardware til lyd- og videoredigering. Bortset fra en computer med den rigtige video- og lydredigeringssoftware skal du have højttalere af høj kvalitet tilsluttet computeren, så du korrekt kan redigere lydelementerne i din video.

Vælg den software, du vil bruge til at redigere videoens lyd. Mange programmer er tilgængelige på markedet til dette formål. De mere populære valg inkluderer freeware Audacity (til Mac- og pc-platforme), Adobe Audition (en del af det professionelle produktionsbundt af Adobe til både Mac- og Windows-platforme), Adobe Soundbooth (til amatørbrugere på Mac- og Windows-platforme), Soundtrack Pro (del af det professionelle produktionsbundt af Final Cut Studio i Mac-platform) og GarageBand (til amatørbrugere i Mac-platform).

Selvom hvert program varierer med hensyn til knap- og funktionsnavne, menuer og taster, tilbyder de alle generelt det samme grundlæggende koncept, trin og anvendelse, når det kommer til redigering af lydelementer. Alle tilbyder funktioner til klipning, udvidelse, looping og forbedring af lyden.

Åbn lydfilerne i dit valgte lydredigeringsprogram. Lav et nyt projekt, så du kan gemme dit arbejde til dette projekt i overensstemmelse hermed.

Lyt til lyden, der skal redigeres og / eller forbedres. På samme tid skal du gøre dig bekendt med de tætpakede lodrette linjer kaldet bølgeform som set i programmets overvågningsvindue. Dens længere dele viser de højere dele af en lydfil, mens de kortere dele viser dens blødere dele. Du kan nedskrive de problemer, du støder på, når du lytter til lydelementerne. Dette kan tjene som din guide til rengøring af lyden.

Jævn lyden ved at bestemme, hvilke sektioner der er unødvendigt højere eller blødere end andre. Bølgeformen fungerer som en visuel guide, så du bedre kan redigere lydstyrken. De fleste programmer har også “Auto Levels” eller “Compressor” -funktioner, der kan tjene som mere bekvemme måder at gøre lyden jævn på.

Tilføj lydfiltre, og ændre equalizeren for at forbedre lydkvaliteten, hvis det er nødvendigt. Navnene på filtre og placeringen af ​​disse filtre og equalizeren afhænger af den anvendte programtype. Ideelt set findes de i programmets menu eller værktøjslinje. Populære lydfiltre inkluderer dem, der giver rumklang eller ekko, ændring af tonehøjde eller varighed af lydafspilning og ændring af lydens baggrund fra et rum til en skov eller et marked.

Tips

Selv om der er måder at rydde op i videoens live lyd, er det altid bedst at optage lyd i løbet af optagelsen, fordi der er begrænsninger for, hvad selv de bedste lydredigeringsprogrammer kan gøre for at forbedre lydkvaliteten. Nogle tyder endda på at kopiere lyden og helt se bort fra den dårlige live-lyd, der er optaget i videoen. For at fange den bedste lydkvalitet er det ideelt at bruge en lydmixer under optagelsen.