Sådan oprettes et websted på Google Docs

De fleste mennesker, der opretter et professionelt eller virksomhedswebsted, bruger betydelige mængder tid og ressourcer på oprettelsen. De har brug for de værktøjer, som et webbyggerprogram og webhost tilbyder. Andre ønsker dog muligvis at oprette et simpelt websted, måske med personlig, familie- eller samfundsinformation, der ikke kræver en professionel webhost eller et webbyggerprogram. Google Dokumenter tilbyder en sådan mulighed.

Trin 1

Klik på "Opret en konto" på Gmail-startsiden, og indsend de nødvendige personlige oplysninger og kontaktoplysninger. Indtast sikkerhedskoden, og åbn den nye kontos Gmail-startside.

Trin 2

Klik på "Dokumenter" øverst til venstre på Gmail-startsiden.

Trin 3

Klik på knappen "Opret ny" øverst til venstre i menuen til venstre på skærmen. Klik på "Dokument" i rullemenuen.

Trin 4

Opret dokumentet. Indtast din tekst, formater den med værktøjer på "Format" -knappen på værktøjslinjen. Indsæt links, billeder, tegninger og tabeller ved at bruge "Indsæt" -knappen på værktøjslinjen og klikke på det valgte emne for at indsætte fra rullemenuen. Klik på "Gemt", når du har udfyldt dokumentet.

Trin 5

Klik på knappen "Del" øverst til højre på skærmen over dokumentvinduet. Klik på "Publicer som en webside" i rullemenuen.

Klik på "Udgiv dokument" på siden "Sådan oprettes et websted på Google Docs". Dokumentet offentliggøres som et websted med en unik URL, som dokumentskaberen kan sende til andre personer, der ønsker at se Google-dokumentwebstedet.