Sådan laver du en QR-kode gratis

Vi diskuterede for nylig hvordan du skal scanne QR-koder på iPhone med enhedens eget kamera eller ved hjælp af en gratis tredjepartsapp, der hedder Scan. Men hvis du nogensinde har spekuleret på, hvor QR-koder kommer fra, eller hvordan man laver en selv, så kan du være glad for at finde ud af, at ikke kun kan Scan læse QR-koder, men tjenesten kan faktisk også gøre dem.

Det viser sig, at du ikke engang har brug for appen til at oprette koderne, alt hvad du behøver er en webbrowser, og det er ligegyldigt hvilket operativsystem det kører på, så hvad enten du er på en iPhone, iPad, Linux, Windows, MacOS, Mac OS X eller Mac OS 7 kan du følge med og lave en QR-kode til noget.

Sådan laver du QR-koder

Du kan lave QR-koder nemt og gratis med forskellige hjemmesider. To eksempler er "scan.me" og "GoQR.me". Denne vejledning vil bruge Scan.Me hjemmeside til hurtigt at lave en QR-kode helt gratis. QR-koden handlinger kan dække en lang række ting, lige fra at få adgang til en virksomhed eller personlig side, website, social media interaktion som at sende en tweet eller lik en side, vise en besked eller endda slutte sig til et password beskyttet wi-fi netværk. Vi vil fokusere på at oprette en QR-kode til omdirigering til et websted, men hver af de andre muligheder på ScanMe er så enkel at konfigurere.

Her er alt hvad du skal gøre for at lave en QR-kode omdirigering til en hjemmeside :

  1. Gå til Scan.me QR Code Generator eller GoQR.me
  2. Vælg "Website" (eller en anden mulighed, hvis du vil)
  3. Indtast webadressen for at sende QR-scan til, klik på "Preview" for at se en grov ide om, hvordan det vil se ud
  4. Opret en login (gratis) til ScanMe for at fuldføre QR-koden oprettelse - tilmelding til gratis login er praktisk, fordi du får analyser om scanninger og giver dig mulighed for at ændre QR-koden, hvis du vil have senere
  5. Indtast derefter en titel-, header- og footer-tekst, og juster QR-koden farve og form hvis det ønskes, live preview viser dig, hvordan det ser ud, men vælg "Send" for at færdiggøre og opret din qr kode

Din QR kode vil se sådan ud, kærligt kaldet 'robot barf' af nogle:

På dette tidspunkt kan du enten gemme QR-koden som et billede som en PNG og udskrive det, sende det til dine venner eller gøre hvad du vil med det. Hvis den scannes af Scan-appen eller en anden QR-kodelæser, vil den omdirigere til den webside, du angav, når du konfigurerer den. Ja det er så nemt, som synes at overraske mange mennesker. Prøv det selv.