Stream musik fra iPhone og iPod til en computer eller Apple TV med AirPlay

Har du nogensinde haft en sang eller et album på en iPhone, iPod eller iPad, og ønskede, at du kunne afspille den via højttalere på en Mac, Windows PC eller endda et surround sound system på et Apple TV eller XBMC mediecenter? Uanset om det er i dit eget hus eller hos en ven, i stedet for at kopiere musikken til en computer (som muligvis ikke er tilladt på grund af DRM alligevel), kan du bare bruge AirPlay til at streame lyden direkte fra iOS-enheden til en af ​​de ovennævnte computere, skal du bare oprette dem som en AirPlay-modtager.

Med Apple TV er det ret indlysende, men Macs, Windows og Linux-maskiner kan også meget nemt blive AirPlay-lydmodtagere. Lad os tage hånd om modtagerdelen først, og derefter kan du streame din lyd fra iOS til nogen af ​​dem.


Støtteberettigede modtagere
Du kan streame lydudgangen fra iOS til enhver berettiget AirPlay-modtager, uanset om det er hardware som Apple TV eller software som Reflector og XBMC.

  • Få reflektor (Mac OS X og Windows - gratis prøveversion derefter $ 15 - accepterer lyd, video og giver mulighed for videospejl)
  • Få XBMC (Mac OS X, Windows, Linux - gratis - accepterer lyd- og videostrømme, men ikke skærmspejling)
  • Apple TV - $ 99

Indstil AirPlay Audio Receiver

Når du har din AirPlay-modtager, uanset om det er software eller hardware, er opsætningen et stykke kage. Sådan gør du det på hver af de ovennævnte modtagere.

Apple TV
Det eneste setup, du skal gøre for Apple TV, er, at AirPlay er tændt:

  • Gå til Indstillinger> Airplay> ON

XBMC
Konfiguration af en AirPlay Server i XBMC er enkel nok og fungerer det samme, uanset om du ønsker at modtage Airplay-video eller som i dette tilfælde lyd. Indstillingerne er de samme, uanset om XBMC kører på en Mac, Windows PC, Linux-boks, Xbox, Jailbroken Apple TV eller hvad som helst andet type mediesenter er derude:

  • Gå til "System" og vælg derefter "Settings" og "Network"
  • Vælg "Tillad XBMC at modtage AirPlay-indhold"

Afslut fra Indstillinger, og XBMC er klar til at afspille din lyd stream.

Reflektor
Reflektor er utrolig nemt at bruge, og der er ingen konfiguration nødvendig, selv om du har mulighed for at indstille et kodeord, ændre broadcast navn osv. Det er den mest grundlæggende funktion, men alt du skal gøre er:

  • Start Reflector

Ja det er så nemt. Ved at åbne appen oprettes AirPlay Server.

Afsendelse af lydudgangsstrømmen fra iOS til AirPlay Receiver

Nu hvor du har en AirPlay-app eller en enhed åben som en modtager, er alt du skal gøre, streamet musik gennem AirPlay. Du kan også gøre dette via låseskærmen, proceslinjen eller som vi viser her fra musikafspilleren på iPhone, iPad eller iPod:

  • Fra musikappen startes afspilningen af ​​sangen eller albummet du vil streame
  • Tryk på AirPlay-ikonet i bunden, sådan ser det sådan ud: [n]
  • Vælg den AirPlay Receiver, du tidligere havde konfigureret

Din lyd skal nu straks begynde at afspille via AirPlay-modtagerens højttalere, uanset om det er en computer eller tv'et. Hvis du justerer lydstyrken på iOS-enheden i Music app, ændres lydstyrken på enheden, og alle dine standard musikafspiller-appfunktioner fungerer som de skal.

Du kan også vide, om AirPlay-funktionen virker, fordi AirPlay-logoet på iOS-enheden begynder at lyse orange.

Dette er en nyttig indikator, da det lader dig vide, at strømmen er aktiv, så hvis du ikke kan høre noget, er det sandsynligvis fordi højttalerne er tændt eller slukket i modtageren.

Hvad med den anden vej rundt?
Vi har for nylig dækket, hvordan man skal gøre det modsatte, nemlig at afspille musik fra iTunes på en Mac eller PC, og streame det lydudgang til flere enheder ved hjælp af AirPlay, hvilket har potentialet til at skabe et surround sound type system, og lader dig også Lyt til den samme musik på forskellige steder, da den strømmer fra en central placering. Fra OS X-siden af ​​ting kan du gå ud over iTunes og endda afspille alt systemlyd via AirPlay ved at vælge en AirPlay-modtager i Sound Output-indstillingerne

Nyd musikken (eller podcast)!