Afspiller VLC FLAC?

Free Lossless Audio Codec eller FLAC er en højkvalitets digital lydkomprimeringsstandard, der leverer lyd i cd-kvalitet i et kompakt filformat. FLAC har flere specifikke fordele, herunder open source-kode og konvertibilitet, i forhold til andre lydfilformater. Open source VLC medieafspiller kan afspille dette lydformat uden yderligere plugins eller add-ons.

FLAC

En lydkoder komprimerer rå lydinformation - for eksempel fra en CD - til en mindre digital lydfil. I modsætning til andre lydkodere som MP3 og AAC bruger FLAC tabsfri komprimering, hvilket betyder at FLAC-filer indeholder al den information, der var til stede i den originale lyd. På grund af dette er en FLAC-fil ekstremt høj kvalitet og kan ikke skelnes, eller næsten så, fra en CD, der indeholder den samme lyd, men den er i stand til at komprimere lyden til cirka halvdelen af ​​dens oprindelige størrelse.

Afspilning af FLAC i VLC

VLC medieafspiller inkluderer en indbygget lyddekoder, der understøtter afspilning af FLAC-filer. For at afspille en FLAC-fil i VLC skal du klikke på VLC's "Media" -menu, vælge "Åbn fil" og navigere til den FLAC-fil, du vil afspille. Dobbeltklik på FLAC for at indlæse den i VLC. Du kan indlæse flere FLAC'er ved at holde "Ctrl" -tasten, klikke på hver FLAC, du vil afspille, og derefter klikke på knappen "Åbn". Du kan også trække og slippe FLAC-filer fra et Windows Stifinder-vindue til VLC-medieafspilleren.

Fordele ved FLAC

Udover det faktum, at FLAC-kodning producerer lyd i høj kvalitet, har FLAC-formatet flere fordele i forhold til andre kompressionsstandarder. Da en FLAC-fil indeholder alle data fra den originale lydbølgeform, kan du genkode en FLAC-fil til et hvilket som helst ønsket format uden at miste lydkvaliteten. Hvis du arkiverer din musiksamling som FLAC'er, kan du konvertere den til det lydfilformat, der bliver populært i fremtiden. FLAC-standarden er open source, hvilket betyder, at brugerne kan bruge og ændre den på alle måder, de ønsker. FLAC-filer kan afspilles på alle almindelige operativsystemer, inklusive Windows, Mac og Linux.

Oprettelse af FLAC'er

Selvom VLC kan afspille FLAC-filer, kan den ikke rippe lyd-cd'er i FLAC-format. Hvis du vil arkivere din cd-samling som FLAC'er, som du kan afspille i VLC, skal du bruge et andet program. CD-rippeprogrammet Exact Audio Copy og Winamp-medieafspilleren kan begge konvertere CD-lyd til FLAC uden tilføjelser. Indstil koderen til "FLAC" i programmets præferencer. DBpoweramp lydkonverter kan også kode FLAC'er; dog skal du tilføje en specielt designet codec, før du kan gøre det.