Kontroller battericykeltælling på en Mac

Hvis du har en MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro, kan du tjekke battericykeltællingen for at få en ide om det samlede batteriets helbred. Sådan gør du det selv, lige fra Mac OS X-indbyggede systemstyringsfunktioner.

Sådan kontrolleres cyklusantalet af et MacBook-batteri

Dette virker for at se batteriets opladningscykeltælling for alle batterier i bærbare Mac-modeller. Vi bruger "MacBook" som et bredt udtryk for at omfatte MacBook Air, Pro, Retina Pro osv. Dette er også det samme i alle versioner af Mac OS X, her er hvor du skal tjekke cyklusantalet:

  1. Træk ned Apple-menuen og vælg "Om denne Mac"
  2. Klik på knappen "Mere info" (ældre versioner af Mac OS X vil se det kaldet "Apple System Profiler").
  3. Vælg nu "System Report", dette vil starte en app kaldet "System Information"
  4. Under Hardware vælges "Power"
  5. Se efter "Cycle Count" under "Battery Information" delen

Det viste nummer er 'Cykeltælling' for det aktuelle batteri. Nu hvor du har disse oplysninger, lad os få en vis fornemmelse af det.

Hvad er en batteri cyklus?

En batteriopladningscyklus er, når batteriet er blevet drænet til 0% og derefter genopfyldt til 100% af det maksimale kapacitet, det er ikke hver gang du tilslutter din MacBook til strømforsyningen.

Hvorfor tæller batteriets cyklus?

At kende cykeltællingen er nyttig, hvis du har mistanke om, at dit batteri har problemer med at opretholde en afgift. Apple siger, at nye notebookbatterier er designet til at bevare 80% af den oprindelige kapacitet efter 1000 cyklusser. Hvis dit batteri fungerer mindre end forventet og stadig er under garanti, kan det være en god ide at planlægge en aftale med et Apple Genius.

Sporing af batterier og sundhed over tid

Brug af et gratis værktøj som CoconutBattery giver dig mulighed for at holde styr på dine batteriers sundhed ved at gemme datapunkter som cykeltælling og opladningskapacitet. Dette er en god app, der har eksisteret i nogen tid, og den holder styr på forskellige sundhedsstatistikker for Mac-batterier såvel som iOS-enheder, forudsat at de er forbundet til en computer og læst med Coconut Battery.

Den anden dejlige ting om Coconut Battery er, at den holder en løbende statistikbog, så du kan se, hvordan batteriets ydelse ændrer sig over tid, da cyklusserne tilfalder. Dette hjælper med at identificere problemer, som om et MacBook-batteri ikke varer så længe fabrikken antyder det, skal det muligvis udskiftes gratis.

Hvis du bare vil se, hvor meget batterilevetid du har forladt på din nuværende opladning, kan du vise det i batteribarmen.