Sådan foretages fejlfinding af en IBM Selectric skrivemaskine

Skrivemaskiner bruges muligvis ikke hver dag i virksomheder længere, men der kan stadig være tidspunkter, hvor de er nødvendige. Når den tid opstår, er det et problem, hvis maskinen ikke fungerer. Hvis du har en IBM Selectric skrivemaskine, kan du opleve problemer fra tid til anden. Der er nogle grundlæggende trin, du kan tage for at fejlfinde din skrivemaskine. Når du har udtømt disse trin, skal du muligvis søge hjælp fra en professionel reparationsservice til skrivemaskine.

Kontroller, at maskinen er tilsluttet et fungerende stikkontakt, og at tænd / sluk-knappen er i "Til" position.

Kontroller, at maskinen ikke er i stencilposition ved at justere armen til venstre og lige under skriveelementet (sølvkuglen med den hævede alfanumerik). Hvis udskriften er for lys, skal du kontrollere, at indstillingsvælgeren er indstillet på mellemniveau. Det er det lille håndtag lige til højre for skriveelementet.

Undersøg båndet for at sikre, at det er stramt. Stram et løst bånd ved at indsætte en blyant i et af hullerne oven på båndpatronen og vikle sig i pilens retning. Hvis båndet ikke er trykt på papiret, kan du prøve at ændre båndet ved at følge trinene i brugervejledningen. Se afsnittet Referencer for at få adgang til manualen online.

Bekræft, at skriveelementet er korrekt installeret ved at fjerne det og sætte det på plads igen. For at gøre dette skal du sørge for, at hættelåsen ikke er tændt, og derefter løfte udløserhåndtaget til skriveelementet øverst på bolden. Løft den ud, og læg den derefter forsigtigt tilbage på stolpen, og sørg for, at trekanten er ved siden af ​​glaspladen.

Rengør skriveelementet med den medfølgende børste, eller med en tandbørste med stiv børste. Brug ikke rengøringsmiddel. Børst blot elementet for at fjerne koaguleret blæk eller støvpartikler.

Rengør snavs mellem tasterne eller skrivemekanismen ved hjælp af en pincet eller bomuldsspidserne.

Elementer, du har brug for

  • Pincet

  • Applikatorer med bomuldspids

Advarsler

Forsøg ikke at adskille skrivemaskinen, medmindre du er vidende om, hvordan elektriske skrivemaskiner fungerer. Ellers kan du beskadige følsomme arbejdsstykker. Brug ikke olie eller rengøringsmidler på indersiden af ​​maskinen, da de kan beskadige maskinen.