Egenskaber og anvendelser af aluminiumoxid

Aluminiumoxid er en af ​​de mest anvendte forbindelser i tekniske processer. På grund af sin lette vægt bruges den f.eks. Til at fremstille fly. Dens langsomme reaktion med ilt og dets høje kogepunkt gør det også velegnet til brug i kogepander. Aluminiumoxid findes i temperaturstabile krystallinske former.

Egenskaber ved aluminiumoxid

Aluminiumoxid bærer kemiske og fysiske egenskaber svarende til en forbindelse kendt som naturlig korund. Det er et meget hårdt materiale, der modstår enhver form for slid. Det er også blandt de hårdeste forbindelser, der findes, hvilket muliggør dets anvendelse som et slibende materiale. Aluminiumoxid leder let elektricitet. Det modstår også reaktion med syrer og baser ved høj temperatur. Det er en god termisk leder på grund af dets høje kogepunkt.

Isolerende materiale

Aluminiumoxid anvendes i den keramiske industri som et isolerende materiale. Den porøse keramik dannet ved dets anvendelse har god modstandsdygtighed over for de fleste syrer undtagen phosphorsyre og flussyre. Disse keramikker foretrækkes på grund af deres inaktivitet og det faktum, at de kan bruges og genbruges i mange procesanvendelser.

Fremstilling

Aluminiumoxid anvendes til fremstilling af ildfaste stoffer på grund af dets lave reaktivitet med syrer og dets høje kogepunkt. Ildfaste materialer skal modstå varme, tryk og sure omgivelser. Aluminiumoxid anvendes til instrumentering af termiske testmaskiner. I den elektroniske industri bruges det til at fremstille passive komponenter til samtrafik og til fremstilling af modstande og kondensatorer.

Coating Tatanium Oxide

Aluminiumoxid anvendes i belægningen af ​​titaniumoxid, en forbindelse, der bruges som pigment til maling og plastpapir. Det hjælper med at forhindre katalytiske reaktioner mellem disse produkter og atmosfæren. Aluminiumoxid bruges også til fremstilling af fyldstoffer, der anvendes i svejseindustrien.