Sådan konverteres Loran til GPS-numre

LORAN var et elektronisk navigationssystem, der blev brugt i USA fra 1958 til 2010. Det sammenlignede radiosignalernes signalstyrke fra to LORAN-sendere for at identificere placeringen af ​​en skibsmodtager på et elektronisk net, nøjagtigt inden for en kilometer. Global Positioning System (GPS) er en kunstig konstellation af satellitter, der bruger computerteknologi til at lokalisere et skib baseret på den relative afstand fra tre eller flere satellitter og nøjagtig til 15 fod eller mindre. Nogle computerprogrammer konverterer LORAN til GPS, men deres beregninger er ikke lige så nøjagtige som manuel konvertering.

Trin 1

Kopier LORAN-aflæsningerne på papir med en blyant. LORAN-C modtagere bygget efter 1980 gav deres "tidsafstand" (TD) aflæsninger i breddegrad og længdegrad uden nord / syd eller øst / vest indikatorerne, så "grader", "minutter" og "sekunder" af positionen vil være den samme for GPS, som de er i LORAN-læsningen.

Trin 2

Tilføj nord / syd og øst / vest indikatorerne ved at tegne et "N" for nordlige breddegrader, "S" for sydlige breddegrader, "W" for vestlige breddegrader og "E" for østlige breddegrader efter aflæsningerne for breddegrad og længdegrad. Hvis en placering er nord for ækvator, er den i nordlige breddegrader angivet med bogstavet "N" efter "grader / minutter / sekunder" -læsningen. Placeringer syd for ækvator er i sydlige breddegrader og angivet med bogstavet "S" efter "grader / minutter / sekunder" læsning. Steder vest for Greenwich Meridian og øst for den internationale datolinje er vest og angivet med bogstavet "W" efter "grader / minutter / sekunder" læsning. Længdegrader øst for Greenwich Meridian og vest for linjen International Date er angivet med bogstavet "E" efter læsningen "grader / minutter / sekunder". Næsten alle LORAN-C målinger er i nordlig bredde og vestlig længde, fordi LORAN-systemet var baseret i USA og det østlige Sovjetunionen. Den eneste undtagelse fra vestlige længdegrader var i farvandene i Beringsstrædet vest for den internationale datolinje.

Indikatorerne er vigtige for at konvertere LORAN-aflæsningerne til GPS-waypoints: En position, der f.eks. Er 90 grader vestlig længde og 29 grader 57 minutter nordlig bredde, er i New Orleans, LA. En position, der er 90 grader østlig længde og 29 grader 57 minutter sydlig bredde, er midt i Det Indiske Ocean, halvvejs mellem Australiens vestkyst og Afrikas østkyst. Uden indikatorer sender GPS dig muligvis til Det Indiske Ocean i stedet for det franske kvarter.

Overfør breddegrad og længdegrad med nord / syd og øst / vest indikatorer fra dine noter om aflæsningerne fra LORAN-enheden til GPS-modtageren ved at gå ind i "Navigation" -skærmen og bruge det numeriske tastatur til at indtaste den numeriske del af breddegrad, brug derefter piletasterne til at vælge "Nord" eller "Syd" breddegrad. Når GPS beder dig om længdegraden, skal du indtaste længdegraden ved hjælp af det numeriske tastatur for at indtaste den numeriske del af længdegraden og piletasterne for at vælge "øst" eller "vest" længdegrad.

For eksempel skal du trykke på "Navigation" og derefter bruge tastaturet til at indtaste "29 57 00" i det første sæt blanke - blinkende, inden du indtaster - og trykke på "Enter". Når det andet sæt tomme emner begynder at blinke, skal du indtaste "90 00 00" og trykke på "Enter". Så snart du trykker på "Enter", vender du tilbage til navigationsskærmen, og waypointet vises sammen med afstanden, rejsetiden og kompaset, der bærer waypointet.