Hvordan spiller jeg PSP-spil på XBox?

Elementer, du har brug for

  • Original kopi af MechAssault til Xbox

  • MechInstaller-software (http://sourceforge.net/projects/Xbox-linux/files/Software-only%20solutions/MechInstaller/)

  • USB-hukommelse eller lagerenhed

  • Gentoo Linux-installation (http://www.gentoo.org/main/en/mirrors2.xml)

  • Gentoox Winex Installer (http://sourceforge.net/projects/gx-wx-inst/)

  • PCSP emulator software

  • PSP-spilbilleder

Microsofts Xbox er en spillekonsol med en betydelig andel af det amerikanske marked og et stort bibliotek med spil. Sonys forskellige konsol- og håndholdte tilbud rummer dog en næsten lige stor del med en lignende hvælving af spiltilbud. Mange spillere vil have det bedste fra begge verdener uden at skulle investere i begge konsoller. Da PSP har lavere systemspecifikationer end en PS2- eller PS3-konsol, er det et mere oplagt mål for emulering. Mens du kan spille PSP-spil på Xbox med en smule succes, er opgaven ikke en svag hjerte.

Forbereder din Xbox til Linux

Kopier Mechinstaller-filerne til dit USB-drev fra din pc. De bedste resultater er at bruge en 256M eller større enhed, så du kan flytte dem i én omgang.

Indsæt hukommelsesstikket i din Xbox, og kopier Mechinstaller-filerne til din Xbox-harddisk ved hjælp af Save Game Management-systemet i konsollen. Kopier filerne, en ad gangen, på samme måde som du ville kopiere spilfiler fra din memory stick.

Find din Xbox-harddisknøgle ved at indsætte MechAssault-spillet, vælge "Kampagne" og derefter vælge "Emergency Linux." Du bliver nødt til at logge på telnet 192.168.0.3 som "root" med adgangskoden "Xbox" og derefter skrive "xbox_tool -a".

Skriv nøglen, den viser for dig, ned, og opbevar den et sikkert sted, bare hvis du har brug for at gendanne din harddisk.

Indsæt MechAssault-spillet igen, vælg "Kampagne" og derefter "Installer Linux." Dette giver dig den grundlæggende funktionalitet i en Linux-prompt, men ikke et helt miljø.

Xbox med Winex

Download Gentoo-installationsprogrammet fra din pc og brænd det til en cd. Du kan bruge enhver pc-kompatibel cd- og cd-brændersoftware.

Placer Gentoo-installationsdisken i din Xbox, og installer softwaren. Denne proces er detaljeret på http://www.gentoo.org/doc/da/gentoo-x86-quickinstall.xml. Du har brug for noget kendskab til Linux-miljøet, eller du bliver nødt til at følge trinene nøje og metodisk. Når du har gennemført dette trin, er din Xbox i stand til at køre Linux- og Xbox-applikationer (kan vælges fra din Xbox-konsolmenu).

Download "Gentoox Winex Installer" på din pc, og flyt den til din USB-hukommelse.

Sæt USB-enheden i din Xbox, og flyt installationsfilerne til dens harddisk.

Installer "Gentoox Winex Installer" fra din Linux-prompt på din Xbox. Vin er et Windows-emuleringsmiljø, der giver dig mulighed for at køre Windows-applikationer i et emuleringslag under Linux-rammen. Da der ikke er nogen nyttige PSP-emulatorer til Linux, er dette et nødvendigt trin.

Klargøring af PSP-emulatoren

Download PCSP-emulatoren fra http://www.pcsp-emu.com/news.php på din Xbox, mens den kører Windows-emulatoren (vin). Hvis du ikke har konfigureret netværkskonfigurationen korrekt til din vininstallation, kan du skiftevis downloade filen på din pc og flytte den over ved hjælp af et USB-drev.

Installer emulatoren. Denne proces er automatiseret, og den konfigurerer al din hardware undtagen controlleren. For at få den bedste ydeevne skal du stadig gøre dig bekendt med video- og lydindstillingerne. Du bliver sandsynligvis nødt til at deaktivere nogle lyd- og videofunktioner for at opnå de bedste resultater.

Kør PCSP, og vælg fanen Konfigurer, og kort din Xbox-controller for at matche PSP'ens kontrolelementer. Du kan også kortlægge kontrollerne til dit tastatur, hvis du har et USB-tastatur tilsluttet din Xbox.

Kopier PSP-spilbillederne til din Xbox. Dette opnås bedst ved at slutte din PSPs USB-adapterkabel til Xboxens USB-port. Hvis det er nødvendigt, skal du kopiere spilbillederne til et USB-drev og flytte dem til din Xbox derfra. Sørg for at placere filerne i et bibliotek, hvor du nemt kan finde dem.

Vælg spilbilledet fra PCSP-softwaren. Hvis spillet er kompatibelt, indlæses det og kører automatisk. Hvis spillet ikke indlæses, skal du kontakte PCSP-webstedet for noter om den specifikke titel.

Tips

Hvis dine emuleringshastigheder er lave, kan du muligvis opnå en vis marginal stigning ved at slukke for vsync-begrænseren eller deaktivere lyd under fanen Indstillinger. Se efter PCSP-opdateringer regelmæssigt. Nyt spilkompatibilitet tilføjes næsten ugentligt.

Advarsler

Sørg for, at din version af MechAssault er originalen og ikke "Greatest Hits" -versionen. Sidstnævnte fungerer ikke med MechInstaller-softwaren.

Sørg for, at du bruger enten "homebrew" PSP-spil eller kommercielle spil til PSP, som du allerede ejer. Forsøg på at køre andre kopier af PSP-spil er en overtrædelse af lovgivningen om ophavsret.