Sådan fungerer dagligvarescannere

Hurtig check-out

En købmandsscanner kan læse, afkode og oplade forbrugere på få sekunder. Enhver købmandsscanner er en stregkodescanner udstyret med et laserstrålelys, der oversætter den binære kode for hver UPC til sin sammenfaldende pris. Når varerne scannes i registret, identificeres UPC-koden fra databasen, og prisen indføres i registret næsten samtidigt. Hver UPC-kode er tildelt en pris, der er lagret i købmandsdatabasen.

UPC

Enhver genstand, du finder i en købmand, fra nektariner til en sæbe, har sin egen Universal Product Code eller UPC et eller andet sted på etiketten. UPC-koden består af to dele: stregkoden, der læses af registret, og den stregkode, der er synlig for det menneskelige øje (som er et 12-cifret tal). De første seks cifre i enhver UPC identificerer producenten, de næste fem cifre identificerer produktet, og det sidste ciffer betegnes som et kontrolciffer. Nogle UPC-koder er korte, normalt otte cifre, men det er kun fordi den kortere UPC har "undertrykt nuller", hvilket betyder at de fire manglende tal ville have været en række nuller. Denne særlige stregkode er normalt forbeholdt de mindre produkter som en individuel sodavand.

Prisændringer

Prisen på produktet er ikke skjult nogen steder i UPC-koden. Dagligvarebutikker ændrer deres priser konstant. Prisen på ethvert produkt kan ændres meget hurtigere ved blot at indtaste en ny pris i databasen for den tilsvarende UPC-stregkode.
Dagligvarebutikscannere arbejder også for at gøre lageropgaven meget lettere. Når scanneren scanner et produkt, registrerer og fjerner det også produktet fra lageret. Derudover kan købmandsscanneren programmeres til at fjerne visse UPC-koder fra databasen, når stregkoden er trukket tilbage, eller når butikken er løbet tør for et bestemt produkt.

Dagligvarescannere Succesrate

Dagligvarebutikscannere blev oprettet for at spare forbrugere og kasserertid. De kan dog ikke fange menneskelige fejl. Der er masser af distraktioner, der foregår i en købmandskasse, og forbrugeren eller kassereren kan ikke forventes at sikre, at hver vare scanner til den rigtige pris. Købmanden eller kæden er ansvarlig for at indtaste priser i databasen, så de er også ansvarlige for prisfejl. Intet scanningssystem er perfekt, men ifølge en undersøgelse foretaget af Florida Agriculture and Consumer Services har scannere en succesrate på 99 procent. I de få hændelser, hvor der var en prisfastsættelsesfejl, fordi salgspriser eller almindelig prisfastsættelse blev indtastet forkert af butikken, var fejlen normalt til fordel for forbrugeren. (Se ressourcer.)

Historien om købmandsskannere

Den første købmandsscanner blev introduceret i begyndelsen af ​​1970'erne af Kroger Grocery Store. Scanneren blev oprettet for at fjerne lange køer og ventetiden i kassen. I de tidlige scannerdage blev det, der nu er kendt som UPC-koder, omtalt som "bull's-eye codes". "Bull's-eye codes" sluttede æraen med kasserere, der indtastede hvert varenummer manuelt.