Den bedste software til fremstilling af grafer og diagrammer

Du husker måske de dage, hvor du var nødt til at tegne dine egne grafer og diagrammer i hånden til matematik eller naturfag. Chancerne er, at dine håndtegnede modeller var mindre end nøjagtige og ikke så visuelt tiltalende. I dag kan du bruge et af flere softwareprogrammer, der tager de data, du indtaster, og konstruerer en attraktiv og præcis graf eller et diagram ved et tryk på en knap.

Brugervenlige indstillinger: Excel og sider

Microsoft Excel og Apple Pages er to populære kortlægnings- og tegningsprogrammer, der bruges af universitetsstuderende og lærere på universiteter, generelt fordi de er brugervenlige. For en person, der lige er begyndt med at kortlægge og tegne data på computeren, ville et af disse programmer være et smart køb. Excel og Pages producerer ikke visuelt slående eller professionelt udseende grafer, men de er bestemt nøjagtige, nemme at bruge og egnede til de fleste projekter på college-niveau. I Excel og Pages kan du omdanne de data, du indtaster, til søjlediagrammer, stregdiagrammer eller cirkeldiagrammer. Du kan også placere disse diagrammer eller grafer ved siden af ​​en tabel med oplysninger og forstærke dataene gennem flere medier. Microsoft og Apple tilbyder gratis tutorials til deres respektive softwarepakker online eller ved køb.

Origin Lab

Når du gennemgår mere professionel dataanalyse, skal du overveje at købe software, der tilbydes af Origin Lab. Origin Lab kan arbejde side om side med Excel, så du kan åbne og bruge data fra dine Excel-notesbøger i Origin Lab-programmet. Ved at klikke på en enkelt knap gøres de data, du har indtastet, til et to- eller tredimensionelt diagram eller graf. Phys Link bemærker, at Origin Lab-softwares "funktioner inkluderer beskrivende statistik, differentiering, integration, filtrering, FFT, lineær og ikke-lineær kurvetilpasning og topfinding." Når de udskrives, er de grafer og diagrammer, der er produceret af Origin Lab, lette at læse, se professionelt ud og detaljerede.

Adobe Illustrator

Du kender muligvis kun Adobe Illustrator som billedredigeringssoftware, men det er netop det, der gør det til et så effektivt værktøj til at skabe smukke diagrammer og grafer. Selvom det ikke er fornuftigt at købe dette dyre produkt, hvis du kun planlægger at kortlægge og tegne data med det, hvis du har Adobe Illustrator til andre formål, vil det også give dig fuld kontrol over udseendet af dine data. Når du har oprettet et diagram eller en graf, kan du bruge Illustrator til at manipulere stregvægt, gitre, farve, layout, typografi og mere. Illustrator ville dog være et useriøst køb for dem, der ikke er interesseret i grafik.