Kan du finde ud af den person, der hackede din konto?

Cyber-snoopere, der hacker konti, efterlader ofte en slags spor på din computer. Du kan finde ud af, hvem personen er ved at bruge flere kilder. Snuff online sniffere ved at anvende lidt internet- og computerfærdigheder.

Bestem IP-adresse

Bestem din egen IP først. Den hurtigste måde, du kan gøre dette på, er online. Besøg webstedet Hvad er min IP-adresse, og skriv derefter dit nummer ned. Du får brug for det for at matche det mod andre senere.

Kommandoprompt

Se om nogen tilslutter sig din forbindelse uden din viden. Gør dette ved at gå til din computers kommandoprompt, som er søgevinduet i Start-menuen. Klik på Start-knappen, og indtast derefter "cmd" over sætningen "Start søgning" eller "Søg i programmer og filer." Indtast "netstat" ved den blinkende markør.

Kig efter en udenlandsk IP-adresse

Gennemgå eventuelle mærkelige IP-numre under kolonnen Udenlandsk adresse. Skriv det ned, og gå derefter tilbage til IP-webstedet Hvad er min adresse. Klik på linket IP WHOIS-opslag i venstre side af websiden. Indtast den udenlandske adresse der for at se, hvad du finder. Du kan prøve andre IP-lokaliseringssider for at indsnævre et navn, en adresse eller en by. Nogle steder giver dig endda et længde- og breddepunkt.

Brug en geolocator

Brug webstedet Steve Morse længde- og breddegrad, hvis du kan få en adresse fra trin 3 og 4. Indtast adressen i de tomme felter på Morse-webstedet. Find et internetkort, og indtast derefter disse tal også. Google Earth og Bing Maps har begge 3D-satellit- og fugleperspektivfunktioner.