Hvorfor cd'er ikke kan afspilles på din bærbare computer

Compact-diske eller cd'er indeholder data og ofte musik. Diskdrevet på din bærbare computer kan teoretisk læse enhver cd, men nogle gange støder du på en uleselig disk. Dette kan indikere forskellige problemer, hvoraf de fleste kan løses gennem fejlfinding. Det indikerer sjældent et problem med selve den bærbare computer, selvom diskdrev undertiden slides eller er defekte.

Defekt cd

Cd'er kan brændes forkert eller ødelagt digitalt på grund af alder. For at teste, om det er et problem med din bærbare computer eller cd'en, skal du prøve at køre cd'en på en anden computer. Hvis det fungerer på en anden computer, skal du prøve et par flere cd'er på din bærbare computer. Hvis der ikke kan afspilles en cd på din bærbare computer, skal du kontakte producenten for tilbagebetaling, udskiftning eller reparation.

Forkert cd-beskyttelse

Nogle diskdrev accepterer kun diske med visse former for copyrightbeskyttelse. For eksempel kan en lyddisk med brændt eller ulovligt downloadet musik muligvis ikke afspilles på din bærbare computer. Dette er mere almindeligt med traditionelle cd-afspillere, men ældre bærbare computere med lignende diskdrev afviser ofte ukorrekt dannet copyrightbeskyttelse.

Forkert indsættelse

Sørg for at du indsætter cd'en med tekstsiden (eller mindre skinnende side, hvis der ikke er nogen tekst) opad. Disken kan ikke læses på hovedet. Hvis din bærbare computer også har et separat cd- og dvd-drev, skal du sørge for at sætte cd'en i det rigtige drev. Sørg også for, at lyden på din computer er tændt og er høj nok, hvis det er en lyd-cd.

Beskidt eller beskadiget cd

Snavs og ridser kan forhindre en cd i at fungere korrekt. Arbejd med en fnugfri klud og aftør forsigtigt fra indersiden til ydersiden af ​​cd'en, og gå rundt om cirklen. Gør dette flere gange for at fjerne olie eller snavs. Snavs er en af ​​de mest almindelige grunde til, at en ellers fungerende disk ikke kan afspilles.