Sådan konfigureres en Nagios webgrænseflade IP-adresse

Nagios er et softwareværktøj, der bruges til overvågning og styring af IP-netværksservere (Internet Protocol), enhedens ydeevne og tilgængelighed. Mens der er måder at konfigurere automatisk IP-adressetildeling til en Nagios-server, er det manuelt at konfigurere en statisk IP-adresse og undernetmaske bedst for Nagios-serversikkerhed og -administration.

Trin 1

Åbn en terminalkonsol (kommandolinje) på Linux-computeren, hvis den som standard kører en grafisk brugergrænseflade. Normalt kan terminalprogrammet findes i afsnittet "System", "Administration" eller "Hjælpeprogrammer" i programmenuen (afhængigt af Linux-distributionen, der er installeret på computeren).

Trin 2

Skriv "sudo ifconfig eth0 192.168.1.100 maske 255.255.255.0", erstat "192.168.1.100" med den IP-adresse, der er tildelt computeren og "255.255.255.0" med subnetmasken på netværket, og tryk derefter på "Enter" -tasten .

Skriv "sudo ifconfig" og tryk på "Enter" -tasten, se derefter output og bekræft, at den nye IP-adresse er konfigureret på systemet.