Sådan logger du ud af en anden bruger uden at logge ind på Mac OS X

For Mac'er, der har flere brugerkonti på en enkelt computer, kan du undertiden logge ind på flere brugerkonti samtidigt. Dette efterlader den tidligere brugerkonto logget ind, mens en anden brugerkontosession åbnes. Der er virkelig intet galt med det, bortset fra at reducere tilgængelige ressourcer, men nogle gange vil du måske logge ud den anden brugerkonto. Den typiske handling til at logge ud en anden brugerkonto i OS X er at skifte til den konto, logge ud fra Apple-menuen og derefter returnere til den ønskede konto med et andet login. Slags et problem, ikke? En anden mulighed er at tvinge den anden brugerkonto til at logge ud uden at skulle logge ind på den på Mac.


Bemærk, at vi sagde, at tvinge den anden konto til at logge ud, for hvordan det egentlig virker, er at tvinge til at afslutte login-processen fra målbrugeren. På samme måde som at tvinge til at afslutte andetsteds, vil dette ved at bruge dette til at tvinge til at logge målbrugeren ud, forårsage, at enhver åben applikation på deres konto lukker og afslutter uden opbevaring eller caching, hvilket kan resultere i utilsigtet datatab, da ingen af ​​de åbne filer, programmer eller data ville blive gemt. Hvis du er fortrolig med det, skal du lære at logge ud af en anden brugerkonto, uden at du først skal logge ind på denne brugerkonto. Hvis du ikke er fortrolig med det, skal du bare logge tilbage til brugerkontoen og logge den ud manuelt, efter at du har gemt filer.

Sådan Force Log Out Brugerkonti på Mac uden at logge ind i dem

Dette vil logge ud en målbrugerkonto i Mac OS X uden at skulle logge ind igen, det virker det samme i alle versioner af OS X.

  1. Start Aktivitetsovervågning fra Spotlight (Command + Mellemrumstast) eller gennem / Applications / Utilities /
  2. Vælg "Alle processer" i menuen "Vis".
  3. Brug søgefeltet i øverste højre hjørne af Activity Monitor til at søge efter "loginwindow" - sørg for at bruge nøjagtige syntaks
  4. Vælg 'loginwindow'-processen, der tilhører den brugerkonto, du ønsker at logge ud
  5. Klik på knappen (X) Afslut proces og bekræft, at du vil afslutte loginwindow-processen for den bruger, idet du erkender at den vil logge ud den tilknyttede brugerkonto
  6. Indtast administratorpassordet, hvis det ønskes, ellers skal du bare vælge "Force Quit" og fortsæt, gå ud af Activity Monitor, når du er færdig

Ved at afslutte målet loginwindow-processen, logger du øjeblikkeligt ud af målbrugeren og dræber alle deres applikationer og processer.

Fordi du målretter brugerkontonavnet med denne metode, er der ingen visuel cue som et profilbillede, der hjælper med at identificere, så sørg for at du vælger den rigtige brugerkonto til at målrette mod den tvungne log-outprocedure. Som tidligere nævnt vil det tvinge til at afslutte alle applikationer og processer på det mål, der er logget på brugerkontoen, hvilket kan resultere i utilsigtet datatab på denne brugerkonto. Dette gør opgaven generelt mest forbeholdt avancerede Mac-brugere, selvom det er klart tilgængeligt for alle brugerkonti, forudsat at du har en admin adgangskode for at tilsidesætte den anden, den anden logget brugerkonto er.

Hvis du undrer dig, kan du logge ud en brugerkonto på denne måde ved at målrette det med tilhørende "loginwindow" proces ID og afslutte det, uanset om det er en anden brugerkonto på Mac, der er logget ind, en gæstebrugerkonto, en skjult konto, eller endda dig selv. Selvfølgelig, hvis du dræber 'loginwindow'-processen på din egen brugerkonto, registrerer du dig effektivt på en tvungen måde, hvilket sjældent er ønskeligt.

Hvis du finder det selv ofte, kan en bedre løsning være at indstille automatisk log ud for brugerkonti på en Mac, så de efter en periode med inaktivitet automatisk logger sig ud i den påtænkte måde af OS X, bevare applikationer, filer og gemme stater. Denne tilgang er dybest set som at bruge  Apple-menuen> "Logout Brugernavn" -metoden og er meget blødere end at tvinge til at stoppe en lav brugerproces.

Kendskab til en anden metode til at logge ud en anden brugerkonto uden at skulle logge direkte ind i det eller uden at skulle dræbe de tilhørende brugere loginwindow ID? Lad os vide i kommentarerne!