Sådan spiller du smagstestspil

Elementer, du har brug for

  • Beholdere

  • Bind for øjnene

  • Skeer

  • Vand

  • Servietter eller papirhåndklæder

I et smagstestspil smager børn forskellige fødevarer og prøver at identificere dem. Typisk er dette en blind test, og spillerne ved ikke, hvad de spiser, før den går ind i deres mund. Du kan spille spillet med dine egne børn - det er en fantastisk måde at få kræsen til at prøve nye fødevarer - eller med en gruppe børn. Hvis du spiller et spil med andres børn, er det vigtigt at spørge forældrene om et barns fødevareallergi og give dem en liste over fødevarer, du vil bruge, før du spiller spillet.

Forbered maden til spillet - husk ikke at lade dine børn se, hvad de spiser. Brug et tilfældigt valg eller tema smagningen; for eksempel kan du bruge en blanding af frugt, grøntsager, oste og smør, eller du kan bare fokusere på frugt. Prøv at få en blanding af forskellige smag og skær din mad i små stykker eller læg den i små portioner. Læg dem i skåle eller beholdere, ideelt med låg, eller dæk dem for at skjule deres indhold.

Beslut dig for dine spilleregler - der er forskellige måder at spille et smagstestspil på. For eksempel kan du binde øjnene for alle børnene og få dem til at smage hver mad på samme tid, før de siger, hvad de synes, det er. Eller du kan bind for øjnene af dem individuelt og få dem til at smage igen. Hvis du gør dette, skal du prøve at sikre dig, at andre spillere ikke kan se de fødevarer, du bruger.

Forklar spillereglerne for spillerne. For at få dem ind i spillets ånd skal du fortælle dem, at barnet, der korrekt identificerer de fleste fødevarer, er vinderen - et konkurrencedygtigt element vil tilskynde kræsen til at deltage lettere. Giv individuelle skåle og skeer ud, hvis du bruger dem, og bind for øje på det første barn eller hele gruppen.

Uddel den første mad og spørg den første smagsprøve, eller gruppen, når alle har prøvet det, at prøve det og sige, hvad det er. Hvis du scorer spillet, kan du tildele et point til hver spiller, der gætter korrekt, eller et point til den første, der får det rigtigt. Når alle har smagt den første runde, skal du få dem til at drikke lidt vand for at rydde deres ganer, inden du går videre til næste runde. Saml scoringerne i slutningen af ​​den sidste runde, og meddel din vinder.

Tips

Hvis du spiller smagstesten som et festspil, hvor målet er at have det sjovt i stedet for at prøve nye fødevarer, kan du bruge aromatiske gelébønner eller slik.

For at gøre et spil vanskeligere skal spillere holde deres næse, når de smager hver mad - dette lærer dem også, at de ikke kan smage, medmindre de kan lugte.

Hvis du prøver at tilskynde kræsen til at prøve nye fødevarer, skal du sørge for at fokusere på fødevarer, du ved, de kan lide. Det er bedst at introducere kun en eller to nye fødevarer ad gangen.

Advarsler

Hvis et barn, der spiller spillet, er allergisk over for en mad, skal du slet ikke medtage det i spillet, selvom andre spillere kan spise det.

Børn kan blive ængstelige, hvis de føler, at de skal spise noget, de ikke kan lide smagen af. Forsikre dem om, at det er OK ikke at kunne lide noget, og giv dem køkkenhåndklæder eller servietter, hvis de vil spytte noget ud.