Hvordan får jeg alle NES-spil til Wii?

Nintendo Entertainment System (NES) -spil kan købes på Wii Shop Channel, men udvalget af titler er begrænset til ejere af Wii-spilsystemer. I stedet for at købe hvert enkelt spil kan spillerne få adgang til det komplette katalog over Nintendo-spil gratis og spille dem alle på Wii. Dette inkluderer alle spil til både amerikanske og japanske udgivelser. Processen kræver Wii Homebrew Channel, en softwarekanal lavet af Wii-fans og ejere af systemet.

Download Wii “Bannerbomb” og “HackMii” software fra WiiBrew.org (se afsnittet Referencer) gratis. WiiBrew.org er den officielle vært for Wii Homebrew Channel; andre websteder kan prøve at opkræve penge for at downloade den gratis software.

Indsæt et SD-kort i din computer, og træk de downloadede filer til roden på kortet (hovedmappen). Slet alt andet fra kortet for at undgå forvirring omkring filerne.

Indsæt kortet i din Wii, og klik på SD-kortkanalen. "Bannerbomb" softwaren indlæses automatisk, og installationen fortsætter. Følg instruktionerne for at fortsætte installationen.

Genstart Wii, når installationen er afsluttet, og brug derefter Wii-fjernbetjeningen til at vælge "Homebrew Channel". Vent på, at Homebrew-kanalen er indlæst korrekt, og sluk derefter Wii-konsollen.

Fjern SD-kortet fra Wii, og indsæt det i computeren.

Download FCE Ultra GX emulator fra WiiBrew.org (se afsnittet Referencer). Pak filen ud, og træk den til mappen "Apps" på SD-kortet.

Naviger til TheOldComputer.com, og klik på kategorien "NES ROM". Vælg enten "USA" eller "Japan" for at se den komplette liste over NES-rom. Klik på en spiltitel, vælg downloadlinket, og gem det derefter i mappen "Roms" på SD-kortet. Gentag denne proces for alle de spil eller bare de spil, du vil indlæse.

Fjern SD-kortet fra computeren, og indsæt det i Wii. Indlæs Homebrew-kanalen, og vælg FCE Ultra GX Emulator.

Brug Wii-fjernbetjeningen til at vælge "Roms" -mappen, og vælg et spil at spille ved at trykke på "A" -knappen. Hold Wii-fjernbetjeningen sidelæns for at spille NES-spil.

Tips

Alle ROM-downloads arkiveres i zip-filer, men emulatoren kan åbne zip-filerne uden at skulle manuelt pakke dem ud; lad filerne være, som de er.