Hvad er en tunneladapter?

I computernetværk er tunneling en strategi til at sende data på tværs af et netværk ved piggybacking af et andet netværks forbindelser. Tunneling gør det muligt for nogen at sende sikre eller private data på tværs af et åbent netværk såsom Internettet. Windows-operativsystemet bruger tunneladaptere som en del af netværksgrænsefladen, som gør det muligt for computeren at kommunikere med IPv4- og IPv6-netværk. For at forstå, hvordan tunnelkort fungerer, og hvorfor de er nødvendige, er det vigtigt at forstå strukturen af ​​netværk og Internettet.

IP-adressering

IP-adressering er en etableret metode oprettet til at forbinde en computer til en hvilken som helst anden computer på tværs af et netværk (sammenkoblede computere og routing-enheder). Når en computer føjes til et netværk, tildelte en netværksenhed eller brugeren computeren en IP-adresse, der har form af "192.168.4.100." Som med en hjemmeadresse leveres enhver information beregnet til en bestemt IP-adresse til computeren, der er knyttet til dette nummer.

IPv4

IPv4 eller Internet Protocol version 4 er den verdensomspændende standard for tildeling af computere en IP-adresse på Internettet med formularen "192.168.564.10." Denne standard giver 32-bit tal, som kan kombineres på mere end 4 milliarder måder. Dette giver Internettet kapacitet til at have så mange unikke IP-adresser online ad gangen. I begyndelsen af ​​2011 blev kapaciteten i IPv4-standarden til entydigt at identificere computere på Internettet overgået af efterspørgslen efter IP-adresser.

IPv6

IPv6 eller Internet Protocol version 6 er en næste generations standard til entydig identifikation af computere på Internettet. IPv6 bruger 128-bit adresser, som har kapacitet til at levere unikke IP-adresser til langt flere computere end IPv4-standarden. Mens IPv6 er blevet udviklet og testet i en årrække, er det ikke direkte kompatibelt med IPv4-standarden. Dette betyder også, at IPv6 ikke er kompatibel med computere, routere og andre netværksenheder baseret på IPv4-standarden.

Tunneladaptere

Internetindustrien skal tilpasse IPv6 med højere kapacitet til at imødekomme efterspørgslen efter verdens internetbrug. Softwareudviklere som Microsoft er begyndt at foretage overgangen fra IPv4 til IPv6. Netværksværktøjerne i nyere versioner af Windows-operativsystemet bruger "Automatic Tunneling Pseudo-Interface", som gør det muligt at transmittere IPv6-kommunikation på tværs af IPv4-netværk. Pseudo-interface opretter automatisk tunneller eller metoder til IPv6-netværksdata til at transmittere over IPv4-data. Tunneladaptere er IPv6-overgangsteknologier, der bruges til at indkapsle data designet til Version 6-standarden og transmittere dem på tværs af IPv4-netværk og enheder.