Typer af håndfiler

Virksomheder, der er involveret i kunst, håndværk, byggeri og håndværk, kræver ofte, at ejere køber en række værktøjer til at håndtere forskellige projekter, som de måske står over for. Filer er håndværktøj, der består af et håndtag og et blad med parallelle rækker af tænder designet til at skære små mængder materiale væk fra træ eller metalgenstande.

Flade filer

Flade filer er flade på toppen og bunden, men de tilspidses i både tykkelse og bredde langs længden af ​​metaldelen af ​​værktøjet. Med andre ord er filen tykkere og bredere nær håndtaget, mens den er tyndere og har mindre bredde nær spidsen.

Runde filer

En cylindrisk form adskiller den runde fil, som kan tilspidses i tykkelse langs værktøjets længde. Runde filer bruges til at udglatte konkave overflader og kan bruges til at skærpe tænderne på motorsave, men filen skal have den rigtige størrelse til saven.

Trekantede filer

Trekantede filer har tre flade overflader, der giver dem form af et trekantet prisme. Trekantede filer kan skære vinkler, der er mindre end 90 grader, og kan også bruges til at skærpe tænderne på traditionelle save.

Håndfiler

Mens udtrykket "håndfil" kan bruges til at beskrive enhver type håndbetjent fil, er en håndfil også en bestemt filtype. Håndfiler ligner flade filer, idet de er flade på toppen og bunden, men filens sider er parallelle langs bladets længde, hvilket betyder, at værktøjets bredde ikke tilspidses.

Firkantede filer

Knive med firetandede sider, der er ideelle til at skære hjørner i 90 graders vinkler, er firkantede filer. Svarende til trekantede filer kan knivene med firkantede filer tilspidses fra håndtaget til spidsen.

Overvejelser

Mange andre typer håndbetjente filer er kendetegnet ved deres bladformer. For eksempel har halvdelen af ​​de runde filer en flad og en afrundet side; nålefiler har meget små knive til indviklet arbejde, og knivfiler har tynde, knivlignende knive, der kan skære akutte vinkler. Blandt alle typer filer bestemmer tændernes størrelse og afstand afstanden til ruhed eller glathed. Større tænder skærer mere materiale ud og giver et hårdere snit, mens mindre tænder giver et finere, glattere snit.