Sådan læses en gammel Mac Floppy på en pc

Disketter er længe glemte relikvier fra en tidligere computeralder, men mange Mac-brugere, der er flyttet til pc'er, har stadig data gemt på dem, som de gerne vil gendanne. Du har brug for mere end bare et diskettedrev for at læse en Mac-diskette - et specielt Mac-til-pc-program skal være installeret på Windows-computeren, så det kan genkende dataene på Mac-disketten. Der er et par programmer til pc'en, der gør det muligt at gøre dette, selvom din computer ikke har et internt diskettedrev, og pc'ens operativsystem ikke påvirkes negativt af processen.

Trin 1

Download et Mac-til-pc-program til pc'ens skrivebord, såsom MacDisk eller MacDrive 8 (se linkene i Ressourcer). Dobbeltklik på programmets ikon, når det er downloadet fuldt ud. Følg menuerne for at installere programmet, og genstart derefter din pc.

Trin 2

Tilslut USB-kablet fra USB-diskettedrevet til en USB-port på pc'en. Indsæt Mac-disketten i diskpladsen på USB-diskettedrevet.

Trin 3

Kør Mac-til-pc-programmet, klik en gang på ikonet for Mac-disketten, der vises i programmets venstre kolonne, og vælg derefter en fil fra Mac-disketten, der vises i programmets midterste kolonne (hold nede "Skift" -tasten, mens du vælger at vælge flere filer).

Trin 4

Tryk på ikonet "Apple-til-pc" øverst i Mac-til-pc-programmet. I vinduet, der vises, skal du navigere til skrivebordet på pc'en. Klik på knappen "Gem" nederst i vinduet for at lukke vinduet.

Vent, mens Mac-disketten læses af USB-diskettedrevet, og de valgte filer overføres til pc'ens harddisk. Afslut Mac-til-pc-programmet, når du er færdig. Skub Mac-disketten ud af USB-diskettedrevet, og afbryd den fra computeren.