Sådan spiller du spanske spil

Elementer, du har brug for

  • Familias de 7 Paises-kort

  • Traditionelle spanske spillekort

At spille kortspil er populært i Latinamerikanske lande. Den traditionelle "baraja" eller spillebunken består af 48 illustrerede kort. Fire dragter nummer et til ni og tre billedkort har point på 10, 11 og 12. Generelt kræver kortspil 40 af de 48 kort. Latin-egnede kort spilles i det sydlige Italien, Nordafrika og sydamerikanske lande som Bolivia og Peru. Køb et spansk spilledæk i spilbutikker og online-sider.

Spil kortspillet "Familias de 7 Paises." Den ligner Go Fish og indeholder syv klaner: Amerikanske indianere, afrikanere, arabere, kinesere, inuitter, mexicanere og tyrolerne (nordøstlige del af Italien).

Se på kortets ansigt. Familietitler som "abuela" findes i øverste venstre hjørne, og klankategorier som "Mexicana" findes nederst på kortet.

Uddel alle kortene. Mens han holder et af de ønskede klankort, spørger en spiller, om en anden spiller har et bestemt familieklanmedlem. Hvis der tages en kamp, ​​tager den anmodende spiller en anden tur. Men når der ikke er nogen kamp, ​​er det den næste spillers tur.

Saml en hel familieklan og læg den ud for spillerne at se. Spillet slutter, når alle familieklaner er samlet. Spilleren med flest klaner vinder.

Prøv din hånd på "Mus." Dette baskiske spil kræver to eller flere spillere eller hold på to. Spillet bruger et 40-korts spansk kort med fire dragter: Oros (guldmønter), Copas (briller), Espadas (sværd) og Bastos (pinde). Billedkort inkluderer Sota (jack til 10 point), Caballo (hest til en værdi af 11 point) og Rey (konge til en værdi af 12 point). De fire kort nummer 3 vurderes som konge. Teknisk set vil der være otte konger.

Start mod uret og del fire kort til hver spiller. Fire runder spilles og fortsætter i rækkefølge. I stedet for at spore punkter på papir anvendes piedras (små sten). Forbedre hænder ved at kassere kort. Dog skal alle spillere være enige.

Score point for den bedste hånd i hver kategori. I den første, Grande eller Handiak, skal du prøve den højeste kortkombination. I det andet sæt kaldet Pequeña eller Txikia, søg den laveste kombination. Få det bedste matchende kortkombinationer i det tredje sæt kaldet Pares eller Pareak. Spil for en samlet værdi på 31 pluspoint i den sidste runde udpeget Juego eller Jokua.

Forøg spillerens point. Spil på resultatet af den aktuelle runde, før du bliver spillet. Hver annonceret runde begynder med spilleren på dealerens højre side. Denne spiller har mulighed for at satse eller passere. Hvis denne spiller passerer, har den næste spiller mulighed for at gøre det samme.

Verbaliser med bevægelser som at trække skuldre for at signalere partnere om potentielle spil. Vind tre sæt eller det bedste ud af tre. Mus er en variant af poker uden monetære indsatser, men med en side af humor.

Tips

Komplet historie, spilleregler og scoring findes online på Ontario Basque Club.

Spil andre kortspil som Brisca og Escoba online. Brug derefter din spilviden ved kortbordet med "baraja".