Konverter Font Family og Text Size af et dokument fra kommandolinjen

Den kraftige tekstutil-kommando til Mac giver en fantastisk evne til at konvertere en tekstdokumentsfamilie og tekststørrelse, der omdanner dokumentet med lethed og præcision lige fra kommandolinjen i Mac OS.


Ud over at kunne konvertere TXT-filer til RTF eller andre filtyper, kan du gå ud over blot at ændre filtype og også bruge textutil til at konvertere skrifttypefamilien og skrifttypestørrelsen af ​​et dokument fra kommandolinjen og derved manipulere dokumentet fra Terminal uden at skulle åbne den i en anden tekst editor eller GUI app. For eksempel kan du ændre en hel RTF-fil til skrifttype 30 med skrifttype familie Comic Sans eller font familie Courier. Eller hvis en formatering er uønsket, kan du gøre det nemmere at læse ved at formindske skrifttypestørrelsen og bruge et mere venligt skrifttype som Palantino. Indstillingerne er op til dig.

Sådan konverteres skrifttype ansigt og skrifttype størrelse i dokumenter via kommandolinje på Mac

Start Terminal applikationen for at komme i gang. Vær sikker på at du har et dokument, du vil prøve det ud på, det kan være næsten enhver tekstfil, så længe den har tekst i den.

Syntaxen til konvertering af skrifttypefamilien og skrifttypestørrelsen er som følger:

textutil -convert filetype -font fontfamily -fontsize ## filename.txt

For eksempel at konvertere file.txt til et RTF-dokument med størrelse 24 Helvetica-skrifttype, ville vi bruge:

textutil -convert rtf -font Helvetica -fontsize 24 file.txt

Konverteringen er praktisk taget øjeblikkelig. Fordi dette er scriptable fra kommandolinjen, er det potentielt mere nyttigt end blot at åbne et dokument i TextEdit og gennemføre dette via GUI, i hvert fald for nogle Mac-brugere.