Gendan en iPhone fra Backup

Gendannelse af en iPhone til en tidligere backup er virkelig let, og selv om det er ret sjældent, at du bliver nødt til at genoprette en iPhone eller en anden iOS-enhed for den sags skyld, kan det stadig være nødvendigt fra tid til anden. Hvad der gendannes fra en backup gør det ret ret fremad: det rydder alt ud af enheden, installerer en ren version af iOS-systemsoftwaren og genopretter alle personlige ting til præcis, hvordan det var fra den sidste backup. Dette er en af ​​mange grunde til at lave regelmæssige sikkerhedskopier, især hvis du deltager i større iOS-opgraderinger, tilpasninger eller tweaks (jailbreak eller på anden måde), fordi det lader dig vende tilbage til enhedens sidste garanterede funktionsmåde, med alle dine data, apps og tilpasninger intakt.

Hvis du er ny på processen med sikkerhedskopiering og restaurering, lad ikke den tekniske lydende natur gøre dig genert væk fra processen. Det er faktisk ret nemt med iPhone, og vi viser dig præcis, hvordan man gør det enten fra iTunes, hvis telefonen blev synkroniseret og sikkerhedskopieret til en computer, og også hvordan man gør det med iCloud, hvis telefonen er sikkerhedskopieret til Apples eksterne servere. ICloud-metoden er langt den nemmeste, mest anvendelige for nye iPhone-brugere, og det er også ret hurtigt, så vi dækker først det, men lad os springe under iTunes-metoden, hvis det er det du hellere vil gøre.

Sådan gendannes en iPhone fra en iCloud Backup

iCloud backups er generelt det nemmeste at gendanne fra, fordi hele processen kan gøres fjernt og på selve iPhone, kræver det ikke en forbindelse til en computer, og iTunes er ikke nødvendigt. De eneste to krav til gendannelse fra iCloud-sikkerhedskopier har en iCloud-konto, der er aktiv, og har en ny iCloud-backup til at vende tilbage til. At gå iCloud-ruten er faktisk to forskellige trin: rydde telefonen og derefter gendanne fra backup, her er hvordan man gør begge dele:

  1. Åbn indstillinger, gå til "Generelt", og gå derefter til "Reset"
  2. Vælg "Slet alt indhold og indstillinger" og bekræft nulstilingen ved at trykke på "Slet iPhone" - lad denne proces fuldføre, det tager et øjeblik eller to, og iPhone genstarter
  3. Når iPhone er startet, gå gennem opsætningsskærmen, og når du kommer til "Set Up iPhone", ignorere de andre muligheder og vælg "Gendan fra iCloud Backup"

Lad iCloud restaureringen starte og afslutte sig selv, det kan tage et stykke tid afhængigt af hvor mange ting du har sikkerhedskopieret og hvor hurtigt internetforbindelsen er. Undlad at afbryde telefonen under denne proces, og lad den ikke løbe tør for batterier, ellers kan du ende med en "muret" enhed, der kræver en manuel hård gendannelse via gendannelsesmodus, hvilket er en meget mere kompleks proces.

Sådan gendannes iPhone fra en sikkerhedskopi med iTunes

Denne metode kræver, at iPhone er blevet sikkerhedskopieret for nylig til iTunes via en computer. Typisk sker dette, når en iPhone er blevet tilsluttet en computer via et USB-kabel, forudsat at auto-synkronisering er blevet aktiveret. Instruktionerne er ens for Mac OS X og Windows-brugere, da iTunes stort set er det samme på begge platforme:

  1. Slut din iPhone til computeren og start iTunes
  2. Højreklik på iPhone og vælg "Gendan fra sikkerhedskopiering" - ELLER - vælg fanen "Sammendrag" i iTunes, og klik derefter på knappen "Gendan".
  3. Vælg den rigtige backup (typisk den seneste, der er angivet under "Sidste synkroniseret" tid) med navnet på iPhone til at gendanne til
  4. Klik på 'Gendan' for at starte processen for at gendanne fra denne backup

"Gendan iPhone" -knappen er fremhævet i dette skærmbillede:

Udseendet er lidt anderledes end forskellige versioner af iTunes, men processen er altid den samme. Som nævnt giver også højre-klik-menuen dig mulighed for at gendanne fra sikkerhedskopier og ser sådan ud:

Hvis du finder ud af, at den sidste synkroniserede tid ikke er særlig nyligt, skal du bare sikkerhedskopiere din iPhone oftere! At holde hyppige sikkerhedskopier er en god ide på tværs af alle enheder, hvad enten det er din Mac, pc, iPhone, iPad eller hvad som helst.

Genopretter alle sikkerhedskopierede data: Kontakter, Kalendere, Noter, osv

Vær opmærksom på, at både iCloud- eller iTunes-processen genopretter næsten alt, herunder kontakter, kalendere, noter, iMessages og tekstbeskeder, telefonopkald og opkaldshistorik, apps, appindstillinger og generelle systemindstillinger, men det går ikke tilbage til tidligere versioner af iPhone-firmware eller baseband, hvilket generelt er umuligt i disse dage, og det tørrer heller ikke iPhone og gendannes til alle fabriksindstillinger, hvilket er en anden proces, da telefonen grundlæggende reset og derefter vises som om den først blev slået ud af boksen (med andre ord er der ingen brug af backup). Hvis du er vant til verden af ​​iOS-modifikationer og jailbreaking, finder du processen til at udrydde en iPhone eller iPad, er helt ens.

Bemærk, at denne proces er den samme uanset iOS-versionen og iOS-enheden, selvom den måske ser lidt anderledes ud, afhængigt af versionen. For eksempel her er hvordan iCloud-gendannelsen ser på iOS 6, mens skærme ovenfor viser iOS 8 og iOS 9 - alle versioner kan gendanne, men det er kun det udseende, der ser anderledes ud:

Gendannelse fra en backup kan være et meningsfuldt fejlfindingstrick, hvis du oplever mange uforklarlige problemer med iPhone. Hvis tingene bare kører underligt, går batteriet ekstraordinært hurtigt, apps krasjer eller fungerer bare ikke korrekt, og når der er helt klart et problem med iOS-systemsoftwaren eller nogle specifikke indstillinger på enheden. I de fleste tilfælde løser en fuldstændig restaurering et sådant problem, men hvis det ikke er tilfældet, skal du muligvis tage yderligere handlinger via den officielle AppleCare-linje eller Genius Bar.

Opdateret: 1/1/2016