Sådan testes lyddrivere

Når du har installeret et nyt lydkort og dets drivere, kan du teste installationen via Windows Kontrolpanel. Kontrolpanelet har et ikon, der åbner en lydkonsol. Inden for lydkonsollen kan du afspille integrerede Windows-lyde. Hvis der ikke produceres lyd fra højttalerne, er lydkortet dårligt, eller driverne er ikke installeret korrekt. Lydkort leveres med drivere på en CD-ROM eller DVD-disk, der kan bruges til at rette computerens drivere, eller problemet løses ved at downloade nye drivere fra producenten af ​​lydkortet og geninstallere den nyeste version på din computer.

Trin 1

Klik på Windows Start-knappen, og vælg "Kontrolpanel". Dette åbner kontrolpanelet, der indeholder en liste over muligheder og kontroller til din computer. Kontrolpanelet i Windows er, hvor flere muligheder og kontroller bruges til at konfigurere din computers hardware og software.

Trin 2

Dobbeltklik på ikonet "Lyde". I Windows Vista kan ikonet være mærket "Hardware og lyde" afhængigt af den visningstype, du har valgt i operativsystemets indstillinger.

Trin 3

Vælg en lyd fra listen over Windows-automatiserede lydfiler. Når du vælger og fremhæver en lyd, er knappen "Test" nederst i vinduet aktiveret. De lyde, der er anført i denne visning, er dem, der er forbundet med den generelle lydoutput til Windows-operativsystemet, men de kan stadig bruges til at teste lydkortdrivere.

Klik på knappen "Test" i dialogvinduet. Lyt efter lyden, der skal afspilles. Hvis lyden afspilles normalt, er dit lydkort og drivere installeret korrekt.