Sådan repareres DVD-afspilleren på en computer

Dvd-drev på en computer kan stoppe med at fungere af forskellige årsager relateret til både fysiske hardwarefejl og softwareændringer. I stedet for at købe et helt nyt drev ved det første tegn på problemer, kan du prøve flere forskellige fejlfindingstrin for at få DVD-afspilleren til at fungere korrekt igen.

Trin 1

Kontroller LED-lyset på drevet, og se om det tændes, mens computeren er tændt. Tryk på udløserknappen foran på drevet, og vent på, om diskskuffen springer ud eller forbliver i drevet.

Trin 2

Genstart computeren, og tryk på udløserknappen igen, hvis computeren stopper med at genkende drevet. Placer en lille flad genstand, f.eks. En udfoldet papirclipsende, mellem sømmene på DVD-drevets diskbakke. Træk den forsigtigt ud mod dig for at se, om der er en genstand, der blokerer bakken fra at åbne alene.

Trin 3

Naviger til "Kontrolpanel" i din computers "Start" -menu. Klik på ikonet "Enhedshåndtering". Rul ned gennem listen over valgmuligheder, og klik på plustegnet ved siden af ​​posten, der siger "DVD / CD-ROM-drev." Højreklik på navnet på DVD-drevet, og klik på "Opdater driversoftware."

Trin 4

Klik på "Søg efter drivere" i det nye vindue, der vises, og vent på, at driveren er færdig med at downloade. Genstart computeren igen, og prøv at bruge drevet.

Trin 5

Skub diskskuffen ud, hvis drevet har strøm, og anbring en linserensedvd indeni. Luk bakken, og vent derefter på, at linserenseprogrammet automatisk starter. Klik på ikonet "Denne computer" på skrivebordet, og dobbeltklik derefter på DVD-drevet, hvis din computer ikke automatisk starter linserensningen. Se instruktionerne, der fulgte med linserenseskiven, for at se, hvor længe DVD'en skal fortsætte med at dreje. Skub disken ud, når den korrekte tid er gået. Læg en anden DVD i bakken, og prøv at bruge drevet igen.

Trin 6

Sluk for computeren, og træk alle kabler ud af bagsiden af ​​sagen. Sæt computere på siden, og fjern kabinetskruerne i den øverste og nederste ende. Skub sagsfeltet af.

Trin 7

Fjern skruerne, der holder DVD-drevet i drevrummet. Skub drevet ud og sprøjt det af med dåse luft. Sprøjt drevrummet ud for at fjerne støvpartikler. Sæt drevet tilbage i bugten, og tilslut skruerne igen. Fjern SATA-kablet, der løber fra DVD-drevet til strømforsyningen, og udskift det med et nyt (se Ressourcer nedenfor).

Sæt sidepanelet tilbage på sagen. Tilslut skruerne igen, og fastgør derefter alle kablerne igen. Tænd computeren, og prøv at bruge DVD-drevet igen.