Sådan bruges en Linksys Router som et hub

Linksys routere er almindelige komponenter i små hjem til store forretningsnetværk. Disse enheder dirigerer trafik inden for netværket og hjælper med at kombinere flere maskiner til internetadgang. Linksys-routere har mulighed for at servere IP-adresser til brugere i det interne netværk ved hjælp af DHCP-protokollen. Du kan dog slå denne mulighed fra. Når du slukker for DHCP-styring, er routeren bare en simpel hub, der ikke gør andet end at forbinde computerkabler, så de kan kommunikere. Slukning af DHCP sker i routerens konsol.

Trin 1

Åbn en webbrowser, og skriv IP-adressen til Linksys-routeren i navigationstekstfeltet. Standard-IP-adressen for Linksys-routere er 192.168.1.1.

Trin 2

Indtast din administratoradgangskode i prompten. For standardværdierne angiver Linksys administratorbrugernavnet som blankt, og adgangskoden er "admin".

Trin 3

Klik på fanen "DHCP" øverst på Linksys-konfigurationskonsollen. I dette vindue kan du indstille DHCP-konfigurationerne. Vælg "Deaktiver" i det første valgmulighedsafsnit.

Klik på knappen "Gem indstillinger" for at bekræfte ændringerne. Nu fungerer din router som kun et hub og serverer ikke IP-adresser til computere på netværket.