Sådan beregnes kasteafstanden på en projektor

Planlægning af en hjemmebiograf involverer kompromiser og kompromiser, der bestemmes af den plads, du har til rådighed, teknologiens muligheder og dit budget. Kasteafstanden for en projektor er afstanden mellem projektoren og skærmen, og den er begrænset af størrelsen på dit værelse, fordi projektoren ikke kan være længere fra skærmen end rummets længde. Kasteafstanden påvirker også størrelsen på det billede, projektoren laver på skærmen, så det er klogt at foretage et par enkle målinger og beregninger på forhånd for at få de bedste resultater med den plads, du har, og for at hjælpe dig med at vælge en projektor til brug.

Trin 1

Se dokumentationen til din projektor og find dens kasteforhold. Kasteforholdet er afstanden fra projektoren til skærmen divideret med bredden på det billede, det producerer på skærmen i den afstand. Det udtrykkes normalt som et decimaltal og som et talinterval, hvis projektoren har et zoomobjektiv.

Trin 2

Bestem bredden på det billede, du vil projicere. Du kan bruge de måleenheder, du kan lide.

Multiplicer bredden af ​​billedet med kasteforholdet for at finde kasteafstanden udtrykt i de samme enheder. Hvis der er angivet en række kastforhold, skal du udføre multiplikationen separat på begge numre for at finde rækkevidden af ​​mulige afstande, hvor projektoren kan producere et billede af den rigtige størrelse. Du kan derefter placere projektoren i en bekvem afstand fra skærmen inden for dette interval og justere væveobjektivet efter behov for at få det billede, du planlagde.