Hvordan kontrollerer jeg et lydstik?

Audiostik er 3,5 mm TRS-stik, der bærer et analogt stereolydsignal gennem forskellige enheder. De fleste lydenheder har et stik, hvor brugeren kan indsætte et hovedtelefonstik. Der er tidspunkter, hvor disse lydstik er defekte. Kontrol af et par almindelige fejl og nogle ikke så almindelige problemer kan hjælpe med at løse eventuelle lydstikproblemer.

Kontrol af lydudgangsenhed

Trin 1

Tænd for den enhed, der er tilsluttet det lydstik, du vil kontrollere.

Trin 2

Tilslut hovedtelefonerne eller højttalerne, og find ud af, om der kommer nogen lyde fra dem. Sørg for, at du har et par hovedtelefoner, der vides at fungere.

Trin 3

Kontroller indstillingen for lydløs på din enhed. Hvis du bruger en computer, skal du blot indlæse "lydkontrolpanelet". Der skal være en radioknap med ordene "Mute" ved siden af ​​eller et ikon, der angiver, om lyden er til eller fra. Kontroller eller klik på lydløs-knappen, så lyden er aktiveret.

Trin 4

Kontroller lydindstillingen på ethvert program, du bruger til at afspille lyden. Hvis du bruger en computer, skal du kontrollere dine lyddrivere for at sikre, at de er installeret korrekt. For at kontrollere drivere skal du højreklikke på ikonet "Denne computer" og klikke på indstillingen "Egenskaber". Klik derefter på "Enhedshåndtering". Når vinduet Enhedshåndtering vises, skal du kigge efter gruppen "lyd-, video- og spilcontrollere". Klik på den gruppe, og kontroller under lydtræet for lyd- eller high definition-lyddrivere. Hvis der er ukendte enheder, skal du scanne dem for at se, om drivere kan findes.

Kontroller det fysiske lydstik for at se, om der er nogen genstande, der muligvis forhindrer forbindelsen.

Kontroller lydinputenhed

Trin 1

Tilslut 3,5 mm-lydstik fra han-til-mand til inputenheden såvel som kilde-lydudgangsenheden. Sørg for, at lydstikket på outputenheden fungerer korrekt ved at slutte et par højttalere eller hovedtelefoner til det.

Trin 2

Skru lydstyrken op på lydindgangsenheden, og sørg for, at enheden har den korrekte indgangsindstilling.

Trin 3

Tryk på play på lydudgangsenheden, og se om modtagerenheden er i stand til at afspille lydene fra outputlydenheden. En simpel reference ville være at forbinde en MP3-afspiller til bilens lydsystem med et 3,5 mm lydkabel fra mand til mand. Bilens højttalere skal derefter kunne afspille lyden fra MP3-afspilleren.

Trin 4

Kontroller lydkablet for at sikre, at der ikke er huller eller brud i kablerne.

Kontroller lydstikket for genstande, der muligvis forhindrer forbindelsen.