Sådan indstiller jeg mine eksponeringer med Canon 50D

Bracketing kan hjælpe dig med at få den rigtige eksponering til dit billede. Bracketing er en teknik til at skyde tre separate eksponeringer samtidigt. Bracketing er også nyttigt til mere avancerede fotograferingsteknikker som HDR (High Dynamic Range), der fletter tre eksponeringer for at opnå et realistisk belysningsinterval inden for fotografiet.

Trin 1

Vælg Eksponeringskompensation (Expo.Comp. AEB) i kameraets indstillingsmenu. Standardindstillingen for bracketing læser som: 2..1..0..1..2 +. Vælg menuen og bliv fortrolig med skalaen. Kompensation under 0 er for en mørkere eksponering, mens kompensationen over 0 er for en lysere eksponering.

Trin 2

Drej på hovedhjulet (tættest på udløserknappen) for at indstille AEB-beløbet. En blybjælke og to korte bjælker vises. Fortsæt med at flytte disse søjler ved at dreje på drejeknappen, indtil de gradvist spreder sig med tallene. I gennemsnit svarer eksponeringskompensation på 1 ... 0 ... 1 til en stopforskel for hver eksponering. Tryk på knappen Set for at gemme de aktuelle indstillinger.

Trin 3

For at flytte hele eksponeringsbeslaget skal du blot flytte hurtigkontrolhjulet (dreje tættest på LCD-skærmen) med de tidligere indstillinger, så alle tre bjælker kan bevæges. Dette kan ændre eksponeringskompensationen drastisk og er en avanceret funktion, der sjældent er behov for.

Trin 4

Konfigurer kontinuerlig optagetilstand. Bracketing aktiveres kun ved kontinuerlige indstillinger. På LCD-panelet skal du vælge AF-drevknappen og rulle med hurtigkontrolhjulet, indtil du ser, hvad der ligner tre billeder stablet sammen. Tryk lukkeren halvvejs ned for at indstille disse indstillinger.

Optag ved hjælp af eksponeringsbeslag. Fokuser dit skud, og mens du holder udløserknappen nede, tager kameraet tre kontinuerlige billeder. Stop derefter med at skyde et øjeblik. Der tages tre eksponerede parenteser: standard, nedsat og øget eksponering. Billederne vises altid i denne rækkefølge.