Hvad er en modemhastighed?

Modemhastighed er en kritisk faktor i kvaliteten af ​​en brugers internetoplevelse. Teknisk set er det et mål for, hvor meget data der kan overføres i en given tid. Hurtigere modemhastigheder tillader ikke kun mere dataoverførsel, men de ansporer også udviklingen af ​​et rigere webindhold. Modemhastigheder påvirker den slags aktiviteter og opgaver, som folk deltager i på Internettet. Forbedring på dette område har ført til nogle store teknologiske ændringer og hjulpet folk til at få forbindelse med andre fra hele verden som aldrig før.

Historie

AT&T producerede det første kommercielle modem i 1962. Dette modem transmitterede data over telefonlinjer med 300 bps (bit pr. Sekund). Opkaldsmodemer opnåede hurtigere hastigheder over tid og nåede endelig en maksimal hastighed på 56 kbps (kilobit pr. Sekund) i 1996. Herefter blev bredbåndsmodemer udviklet. DSL-modemer brugte telefonlinjer, men de anvendte speciel teknologi, der tillod dataoverførsel på højere frekvenser, hvilket øgede overførselshastigheder. Kabelmodemer brugte kabelforbindelser for at opnå højere hastigheder.

Betydning

Hurtigere modemhastigheder giver mulighed for hurtigere overførsel af data. De gør det også muligt at transmittere mere komplekse former for data, såsom lyd og video. Da modemhastigheder er steget over tid, har folk været i stand til at udvikle mere komplekse og detaljerede websteder. Onlineaktiviteter som forretning og spil er blevet mere sofistikerede, da modemhastigheder er steget.

Fungere

Opkaldsmodemer er primært nyttige til at få adgang til enkle, tekstbaserede websteder. Funktionaliteten øges med bredbåndsmodemer på grund af den hurtigere hastighed. Højere hastigheder tillader aktiviteter såsom lyd- og videofildeling, onlinespil og videokonferencer, hvilket giver brugeren en rigere internetoplevelse.

Typer

Forskellige modemer er i stand til forskellige dataoverførselshastigheder. Opkaldsmodemer kan nå downloadhastigheder på 56 kbps. DSL-modemer kan downloades med hastigheder på op til 10 Mbps (megabit pr. Sekund). Kabelmodem kan nå en teoretisk downloadhastighed på 30 mbps, men den faktiske hastighed vil næsten altid være lavere, fordi båndbredde deles af andre brugere. Generelt er uploadhastigheder langsommere end downloadhastigheder for alle ovennævnte modemtyper.

Funktioner

Mange modemer har lys, der tændes for at indikere, at modemet fungerer korrekt. Mens brugere med opkaldsmodemer skal oprette forbindelse til internettet, har DSL- og kabelmodem også en "altid tændt" -forbindelse. Brugere kan også kontrollere deres nuværende modemhastighed ved at logge på bestemte websteder, der kører en hastighedstest på stedet.