Sådan opgraderes CPU'en på en Sony Vaio

Elementer, du har brug for

  • Stjerneskruetrækker

  • Flad skruetrækker

  • Antistatisk håndledsindpakning

Den centrale behandlingsenhed (CPU) er enheden på din computer, der betjener og styrer alle softwareaktioner på din bærbare computer. Hastigheden og ydeevnen af ​​din software afhænger stort set af hastigheden på din CPU. Opgradering af din CPU kræver fuldstændig demontering af din Sony Vaio bærbare computer.

Sluk for din bærbare computer, tag strømkablet ud, og fjern batteripakken og eventuelle kabler eller eksterne enheder.

Fastgør et antistatisk håndledsindpakning til dit håndled, og fastgør derefter ledningsklemmen til det bærbare kabinet eller chassiset.

Placer den bærbare computer med forsiden nedad. Fjern de to stjerneskruer, der fastgør RAM-modulets dæksel på plads. Fjern dækslet fra den bærbare computer og sæt det til siden.

Fjern de resterende ni stjerneskruer fra bundkabinettet.

Placer den bærbare computer med forsiden opad, og åbn derefter LCD-skærmen (Liquid Crystal Display) så langt som muligt. Brug en flad skruetrækker til at lirke op holdetappene bag F4 og F12 tasterne. Dette frigør tastaturet fra den bærbare computer. Brug en flad skruetrækker til at løfte tastaturet ud af den bærbare computer. Placer tastaturet med forsiden nedad over håndfladestøtten, og frakobl derefter tastaturets båndstik fra bundkortet.

Fjern de resterende stjerneskruer, der fastgør bundkortdækslet til den bærbare computer. Frakobl de to båndkabler og de to trådlåse fra Vaios moderkort. Brug en flad skruetrækker til at fjerne bundkortovertrækket fra den bærbare computer. Fjern dækslet, og sæt det til siden. Dette udsætter alle indvendige komponenter på din bærbare computer.

Fjern de tre stjerneskruer, der fastgør kølelegemet til bundkortet til den bærbare computer. Bemærk, at en af ​​skruerne er fjederbelastet. Kølelegemet er et stort metalstykke med et langt stykke kobber, der strækker sig ud af det. Løft kølepladen ud af bundkortet.

Brug en flad skruetrækker til at dreje CPU'ens enkelt låseskrue. Løft CPU'en ud af bundkortet, og sæt den meget omhyggeligt til siden.

Installer den nye CPU ved at gentage de foregående trin i omvendt rækkefølge.

Advarsler

Adskillelse af din Viao kan annullere din garanti.