Hvordan man fortæller, om et nummer er fra en fastnet

Selvom de fleste telefoner nu kommer med opkalds-id, er en ting, du ikke ved med det samme, om det nummer, der ringer til dig, er en fastnet eller et mobilnummer. I nogle tilfælde kan du let se forskellen. Hvis du kender de første tre numre af lokale fastnet, er det let at se, om det nummer, der ringer til dig, matcher. I nogle lande starter mobiltelefonnumre alle med de samme to eller tre numre, mens fastnet har forskellige lokale områdekoder. Den eneste måde at virkelig vide, med sikkerhed, hvis et opkald kommer fra fastnet eller et cellenummer, er at slå oprindelsen til det specifikke nummer op.

Trin 1

Udfør en omvendt telefonsøgning online på et websted, der tilbyder denne service. Ikke alle disse websteder kan skelne mellem numre fra en fastnet eller en mobiltelefon. To, der kan er SearchBug.com og PhoneValidator.com.

Trin 2

Indtast det pågældende telefonnummer. Se nøje for at finde ud af, hvordan du indtaster nummeret. Nogle websteder kræver bindestreger mellem sektioner med tal, mens andre vil have dig til at indtaste nummeret uden mellemrum.

Trin 3

Klik på knappen "Søg" for at se resultaterne.

Rul ned på siden, eller find det område, der bekræfter, om nummeret er et cellenummer eller en fastnet. De angivne oplysninger fortæller dig telefonselskabet og det sted, hvor linjen er registreret, hvilket bekræfter den type nummer, det er.