Hvad betyder Bluetooth aktiveret?

Den privatejede brancheorganisation Bluetooth Special Interest Group (SIG) varemærker Bluetooth-navnet og -logoen i 1998. SIG samlede verdensledende inden for telekommunikations-, netværks-, computing-, industriel automatiserings- og bilindustri. Oprindeligt tildelt som et projektkodenavn, sidder Bluetooth til sidst fast.

Bluetooth-navnet

Ordet "Bluetooth" stammer fra den danske kong Harald Blåtand fra det 10. århundrede, sandsynligvis benævnt Harold Bluetooth i den engelske oversættelse af hans navn, ifølge Solware. Kong Harald blev berømt for sin indflydelsesrige forening af det skandinaviske Europa. Bluetooth SIG vedtog moniker, fordi Bluetooth-teknologi, der var beregnet til at forene flere kommunikationsindustrier, først blev udviklet i Skandinavien.

Bluetooth-teknologi

Bluetooth-teknologi forenkler trådløst og kombinerer flere former for trådløs kommunikation til en enkelt, sikker, laveffektiv, overkommelig kortbølgelængde radiofrekvens tilgængelig for brugere over hele verden. Bluetooth havde oprindeligt til formål at reducere antallet af kabler til computer, printer, mus og skærm, der rodede husstande. Bluetooth-chippen erstatter disse kabler ved at overføre de samme data med en speciel frekvens til en modtagechip inde i en computer, mobiltelefon, printer eller anden kommunikationsenhed.

Bluetooth aktiveret

Bluetooth fungerer fleksibelt via trådløst netværk på kort rækkevidde. I det væsentlige kan en Bluetooth-aktiveret enhed udstyret med en Bluetooth-modtager linke, kommunikere og dele med så mange som syv Bluetooth-enheder i nærheden. Denne kapacitet til informationsdeling er blevet kendt som "bluejacking".