Sådan justeres et projektions-tv

Hvis du ejer et projektions-tv-apparat, bemærker du muligvis fra tid til anden, at dit billede starter ser lidt kedeligt ud, eller at billedet bliver lidt uklar. Dette er ingen grund til øjeblikkelig alarm og betyder ikke nødvendigvis, at dit tv går ud, og at du bliver nødt til at købe en erstatning. I de fleste tilfælde som dette kan du selv løse problemet ved blot at justere et par indstillinger på dit fjernsynsapparat. Har din brugermanual praktisk, hvis du skal justere dit fjernsyn til en bestemt type indstillinger.

Trin 1

Få adgang til menuen eller kontrolpanelet, der giver dig mulighed for at justere dine tv-indstillinger. Hvert tv er designet og bygget forskelligt. Nogle har menuer på tv'et, som du får adgang til ved hjælp af fjernbetjeningen, mens andre har menuknapper et eller andet sted på fjernsynet.

Trin 2

Juster farven på dit fjernsynsapparat. Brug enten skærmmenuen eller kontrolpanelet på tv'et til at justere farven, indtil farverne på skærmen er behageligt lyse og levende. Skru ikke farven for meget op, ellers ser farverne fuzzy og unaturlige ud. Hvis du bruger en fjernbetjening, skal du justere farven ved at trykke på plus- eller minus-knapperne (enten kanal op og ned eller lydstyrke op og ned-knapper). Hvis du bruger kontrolpanelet, vil der være en knap eller en knap, som du drejer for at foretage dine justeringer.

Trin 3

Juster lysstyrken, hvis farven ser kedelig ud, falmet og slags nusset. Hvis du har flyttet fjernsynet til et andet rum, vil belysningen i dette rum også have en indvirkning på billedets kvalitet og dets lysstyrke. Juster lysstyrken i overensstemmelse hermed ved hjælp af fjernbetjeningen eller kontrolpanelets knapper. Hvis du ser fjernsyn i et svagt oplyst rum, kan du blødgøre lysstyrken ved at skrue den ned for ikke at medføre øjenbelastning eller træthed.

Trin 4

Se i din brugervejledning for specifikke justeringsindstillinger. Nogle fjernsynsapparater har indstillinger, der kan justeres til koncerter, sportsbegivenheder, shows og film. Disse indstillinger kan hjælpe med at løse nogle af de billedproblemer, du har.

Køb kabler af høj kvalitet, der får den fulde kvalitet af billedet på dit fjernsynsapparat frem. Disse kabler kan normalt findes i din lokale elektronikbutik eller tv-værksted. De kan give dit tv et ekstra boost, som fabrikskablerne ikke kan.