Sådan gendannes Phoenix BIOS

Selvom de fleste mennesker tror, ​​at operativsystemet er den kernesoftware, der kræves for at en computer kan køre, uden computerens BIOS, kan operativsystemet ikke engang starte. Når en BIOS-installation støder på et problem, kan det medføre, at computerens komponenter ikke fungerer korrekt, eller det kan få computeren til at fungere overhovedet ikke. Det er muligt at gendanne BIOS på en computer, hvis du ved, hvilken slags BIOS computerens bundkort bruger. Gendannelsesprocessen skal tage cirka 5 til 10 minutter, hvor din computer for det meste ikke reagerer.

Trin 1

Download et krisegendannelsesprogram designet specielt til at gendanne beskadigede eller på anden måde ikke-fungerende kopier af Phoenix BIOS. Læs instruktionerne til brug af gendannelsesprogrammet for at sikre, at der ikke skal foretages specifikke ændringer eller konfigurationer, før det bruges.

Trin 2

Placer Phoenix BIOS-gendannelsesprogram og dets filer på en tom disk eller et USB-drev i henhold til programmets instruktioner (dette består normalt blot i at udtrække filerne fra et arkiv.) Når programmet og dets filer er på plads, skal du indsætte disken i computerens drev eller tilslut USB-drevet til en tilgængelig USB-port.

Trin 3

Hold både Windows-tasten og "B" -tasten nede på dit tastatur, og tryk på tænd / sluk-knappen på computeren. (På nogle bærbare computere skal du i stedet trykke på "Fn-B" -tasterne.) Vent på, at diskdrevets lys eller USB-drevens adgangslys begynder at blinke for at vise, at computeren har adgang til Phoenix BIOS-gendannelsesprogram, og slip derefter tasterne.

Trin 4

Vent tålmodigt, mens Phoenix BIOS-gendannelsesprogram overskriver de beskadigede dele af bundkortets nuværende BIOS-installation. Afhængigt af computeren og det anvendte gendannelsesprogram, kan computeren muligvis genstarte, når BIOS-gendannelsen er afsluttet. Hvis computeren ikke genstarter af sig selv, skal du vente mindst 10 minutter, før du manuelt genstarter computeren for at sikre dig, at du ikke afbryder BIOS-gendannelsen. Skub disken ud, eller fjern USB-drevet, før du genstarter for at forhindre utilsigtet genindlæsning af gendannelsesprogrammet.

Genstart computeren og se for at sikre dig, at Phoenix BIOS-skærmen vises som normal. Når BIOS indlæses korrekt, skal dit operativsystem starte som normalt.