Ulemperne ved køretøjssporingsenheder

I erhvervslivet bruger nogle virksomheder køretøjssporingsenheder, så de kan spore køretøjets bevægelser. Applikationer inkluderer at kunne finde ud af placeringen af ​​en forsendelse, så en kunde kan informeres om nødvendigt samt være sikker på, at en chauffør følger en bestemt rute og kører med en passende hastighed. Mens disse applikationer kan gavne en virksomhed, er der også ulemper ved at bruge køretøjssporingsenheder.

Arbejdernes vrede

I situationer, hvor virksomheder bruger enhederne til at spore bevægelser på deres lastbil eller leveringschauffører, kan brug af enhederne forårsage vrede. Chauffører føler måske, at deres privatliv bliver invaderet, eller at deres firma ikke stoler på dem. De kan også opleve mere stress på grund af følelsen af ​​at blive overvåget til enhver tid. Når medarbejdere også har tilladelse til at bruge firmakøretøjet til personlig brug, kan de føle endnu stærkere vrede, hvis de mener, at deres bevægelser spores, når de ikke er på jobbet.

Bekostning

Køretøjssporingsenheder kan være dyre at installere. Et system, der bruger mobilbaseret teknologi, der transmitterer information om køretøjets bevægelser til en fastnet hvert femte minut, kan koste $ 500 per enhed til installation. En trådløs passiv sporingsenhed kan koste $ 700 for installation og $ 800 for software og databaser. Et satellitsystem, der er i stand til at spore et køretøj overalt i USA, kan også koste omkring $ 700. Yderligere månedlige gebyrer kan også gælde, hvilket i tilfælde af satellitsystemer kan være så meget som $ 100.

Overafhængighed

Som med enhver teknologi kan overdreven afhængighed af køretøjssporingsenheder få arbejdstagere til at stole for stærkt på systemet. Hvis systemet skulle gå i stykker, kan dette forårsage en kaotisk situation, da virksomheden kan have svært ved at spore leveringer. Arbejdstagere kan blive bedt om at træde ud af deres "komfortzone" og er nødt til at udføre opgaver manuelt, som sporingssystemet normalt ville gøre for dem. Dette kan føre til medarbejderstress samt et fald i operationens effektivitet.