Sådan repareres en Yamaha forstærker

Yamaha effektforstærkere bruges i professionelle lydmiljøer over hele verden. Effektforstærkere fungerer som et medium mellem stikkontakter og PA-højttalere eller mixere. Du kan reparere en Yamaha forstærker ved først at foretage fejlfinding af problemområdet på enheden og derefter rette dette område. Mange problemer med Yamaha-forstærkere stammer fra overophedning, flossede ledninger eller løse elektriske transistorer.

Trin 1

Sluk for forstærkeren, og lad den køle af. Mange problemer med Yamaha-forstærker stammer fra overophedning. Tryk på "Power" -knappen på højre side af forstærkeren for at slukke for enheden. Lad forstærkeren køle af i 20 minutter, før du tænder den og bruger den igen.

Trin 2

Test strømkilden til forstærkeren. Mange forstærkerproblemer kommer fra strømmen og ikke fra den egentlige enhed. Tryk en gang på "Power" -knappen for at slukke for forstærkeren. Tag forstærkerens elektriske ledning ud, og sæt en ny elektronisk enhed i stikkontakten. Hvis den elektroniske enhed fungerer korrekt, kan du udelukke strømmen fra stikkontakten, der forårsager forstærkerproblemer.

Trin 3

Undersøg forstærkerens interne ledninger. Skru de fire skruer, der holder forstærkerens bagdæksel på plads, ved hjælp af en 1/8 tommer skruetrækker. Træk bagdækslet af, og læg det til siden med skruerne. Lys en lommelygte inde i forstærkeren og se efter tegn på beskadigelse. Løse ledninger eller flossede ledninger kan forårsage et problem. Hvis du ser en ledning, der ser beskadiget ud, skal du enten opløse den selv eller sende forstærkeren til reparation.

Undersøg printkortet. Hold en lommelygte med den ene hånd og peg den mod printkortet. Kig efter løse transistorer eller kondensatorer, der sidder oven på tavlen. Transistorer og kondensatorer ligner små sorte terninger. Selv en løs kondensator kan stoppe det elektriske kredsløb og slukke for forstærkeren. Du bliver nødt til at udskifte eventuelle beskadigede printkortdele gennem Yamaha.