Sådan redigeres MOV-filer på en pc

MOV-formatet ejes og reguleres af Apple Inc., og det er specialiseret til kodning af digitale videofiler. PC-brugere har adskillige muligheder, når det kommer til redigering af MOV-filer. Apples proprietære medieafspiller, QuickTime, er konstrueret til at arbejde indbygget med MOV-filer. Udover at blive tilbudt i en Windows-version, kan medieafspilleren også bruges til at redigere MOV-filer, når brugerne opgraderer til QuickTime Pro. PC-brugere har også mulighed for at bruge freeware-alternativer som MPEG Streamclip og Avidemux til redigering af MOV-filer.

QuickTime Pro

Trin 1

Download og installer QuickTime. Medieafspilleren kan fås direkte fra Apple.

Trin 2

Start QuickTime. Gå til "Hjælp" i programmenuen, og vælg "Køb QuickTime Pro ..."; følg instruktionerne for at købe licensen og aktivere programopgraderingen.

Trin 3

Gå til "File" og vælg "Open File ..."; Find MOV-filen i vinduet til filvalg; vælg derefter emnet, og klik på knappen "Åbn" for at indlæse videoen i applikationen.

Trin 4

Flyt markørerne "ind" og "ud" på tidslinjen for klippet omkring ethvert afsnit af videoen, der skal fjernes. Gå til "Rediger", og vælg "Slet".

Trin 5

Flyt markørerne "ind" og "ud" rundt i ethvert afsnit af videoen, der skal duplikeres. Gå til "Rediger", og vælg "Kopier". Flyt afspilningshovedet til indsætningspunktet på klipstidslinjen, gå til "Rediger" og vælg "Indsæt".

Trin 6

Flyt markørerne "ind" og "ud" rundt i et hvilket som helst afsnit af videoen, der skal omplaceres. Gå til "Rediger", og vælg "Klip". Flyt afspilningshovedet til indsættelsespunktet på klipstidslinjen, gå til "Rediger" og vælg "Indsæt".

Trin 7

Fortryd eventuelle ændringer ved at gå til "Rediger" og vælge "Fortryd". Klik på "Gentag" for at genanvende eventuelle ændringer.

Trin 8

Gå til "File" og klik på "Save" for at gengive eventuelle ændringer af MOV-filen.

Luk QuickTime ved at gå til "File" og vælge "Exit".

MPEG Streamclip

Trin 1

Download og installer MPEG Streamclip til Windows. Freewaren kan fås direkte fra softwareproducentens websted.

Trin 2

Start MPEG Streamclip. Gå til "File" i programmenuen og vælg "Open ..."; Find MOV-filen i vinduet til filvalg; vælg emnet, og klik på knappen "Åbn" for at indlæse videoen i applikationen.

Trin 3

Isoler ethvert afsnit af videoen, der skal slettes. Flyt afspilningshovedet på klippetidslinjen til begyndelsen af ​​optagelserne. Gå til "Rediger" og vælg "Vælg i." Flyt legehovedet til slutningen af ​​optagelserne. Gå til "Rediger" og vælg "Vælg ud." Gå til "Rediger", og vælg "Trim".

Trin 4

Isoler ethvert afsnit af videoen, der skal gengives. Flyt legehovedet til begyndelsen af ​​optagelserne. Gå til "Rediger" og vælg "Vælg i." Flyt legehovedet til slutningen af ​​optagelserne. Gå til "Rediger" og vælg "Vælg ud." Gå til "Rediger", og vælg "Kopier". Flyt afspilningshovedet til indsættelsespunktet for den kopierede optagelse. Gå til "Rediger" og vælg "Indsæt".

Trin 5

Isoler ethvert afsnit af videoen, der skal omarrangeres. Flyt legehovedet til begyndelsen af ​​optagelserne. Gå til "Rediger" og vælg "Vælg i." Flyt legehovedet til slutningen af ​​optagelserne. Gå til "Rediger" og vælg "Vælg ud." Gå til "Rediger", og vælg "Klip". Flyt afspilningshovedet til indsættelsespunktet for den kopierede optagelse. Gå til "Rediger" og vælg "Indsæt".

Trin 6

Fortryd eventuelle ændringer ved at gå til "Rediger" og vælge "Fortryd".

Gør redigeringer til MOV-filen ved at gå til "File" og vælge "Save As ..."; programmer en gemmelsesdestination, og navngiv den redigerede MOV-fil i dialogboksen "Gem som". Sørg for, at MOV er valgt i rullemenuen "Gem som type:". Klik på knappen "Gem".

Avidemux

Trin 1

Download og installer Avidemux til Windows. Freewaren kan fås direkte fra softwareproducentens websted

Trin 2

Start Avidemux. Gå til "File" i programmenuen og vælg "Open ..."; Find MOV-filen i vinduet til filvalg; vælg emnet, og klik på knappen "Åbn" for at indlæse videoen i applikationen.

Trin 3

Isoler ethvert afsnit af videoen, der skal slettes. Flyt afspilningshovedet på klippetidslinjen til begyndelsen af ​​optagelserne. Klik på knappen "Marker A". Flyt legehovedet til slutningen af ​​optagelserne. Klik på knappen "Marker B". Gå til "Rediger", og vælg "Slet".

Trin 4

Isoler ethvert afsnit af videoen, der skal gengives. Flyt afspilningshovedet på klippetidslinjen til begyndelsen af ​​optagelserne. Klik på knappen "Marker A". Flyt legehovedet til slutningen af ​​optagelserne. Klik på knappen "Marker B". Gå til "Rediger", og vælg "Kopier". Flyt afspilningshovedet til indsættelsespunktet for den kopierede optagelse. Gå til "Rediger" og vælg "Indsæt".

Trin 5

Isoler ethvert afsnit af videoen, der skal omarrangeres. Flyt legehovedet til begyndelsen af ​​optagelserne. Klik på knappen "Marker A". Flyt legehovedet til slutningen af ​​optagelserne. Klik på knappen "Marker B". Gå til "Rediger", og vælg "Klip". Flyt afspilningshovedet til indsættelsespunktet for den kopierede optagelse. Gå til "Rediger" og vælg "Indsæt".

Trin 6

Fortryd eventuelle ændringer ved at gå til "Rediger" og vælge "Fortryd".

Gør redigeringer til MOV-filen ved at gå til "File", vælge "Save As ..." og vælge "Save Video." Programmer en gemt destination, og navngiv den redigerede MOV-fil (med .MOV-filtypen) i dialogboksen "Gem som". Klik på knappen "Gem".