Sådan spores en medarbejders internethistorie

En af ulemperne ved den moderne arbejdsplads er, at der er for mange muligheder for arbejdstagere, der skal udføre det job, du ansætter dem til, til at gøre noget andet. Internettet er det primære eksempel på dette. Mange arbejdsgivere mister værdifulde arbejdstimer til ansatte, hvad enten de spiller onlinespil, ser videoer eller bare chatter. Du skal dog have dine medarbejdere til at have adgang til Internettet, så de kan udføre deres arbejde og dermed skabe et gåde. En ting, du kan gøre for at løse dette problem, er at indføre tilfældige computerkontroller for at se, hvad dine medarbejdere har gjort, når du ikke ser ud.

Trin 1

Åbn Internet Explorer på medarbejderens computer. Klik på "Vis" i menuen, og vælg "Explorer-bjælker." Vælg "Foretrukne" blandt indstillingerne. Dette viser alle de websteder, som din medarbejder har gemt, så han lettere kan besøge dem. Hvis du ser et antal sider, der ikke er relateret til arbejde, såsom YouTube eller MySpace, ved du, at din medarbejder har besøgt disse sider.

Trin 2

Naviger til "Adresselinjen" øverst og klik på rullemenuen ved siden af ​​den. Dette viser dig alle de webadresser, din medarbejder har skrevet eller indsat i adresselinjen for at besøge.

Trin 3

Klik på "Vis" i menuen, og vælg "Explorer-bjælker." Fra indstillingerne skal du vælge "Historik". Dette åbner en dialogboks til venstre, hvor du kan undersøge de websteder, din medarbejder har besøgt. Du kan se dem, der er besøgt den dag, på en bestemt dato eller oftest. Hvis du ikke kan se nogen, kan du med sikkerhed antage, at din medarbejder har forsøgt at slette sin søgehistorik for at bedrage dig. I dette tilfælde skal du gå videre til trin 4.

Vælg "Værktøjer" i menuen, og vælg "Internetindstillinger". Under fanen "Generelt" skal du gå til "Browserhistorik" og klikke på "Indstillinger". I den næste dialogboks, der vises, skal du klikke på "Vis filer." Dette åbner mappen "Midlertidigt internet". Rul gennem dette for at inspicere "Cookies" -filerne. Disse placeres på en computer af mange websteder, din medarbejder har besøgt. Du kan inspicere filnavnene for at bestemme, hvilke websteder han har gennemset.