Dekryptere Mac OS X Crash Logs

Mac OS X er fantastisk stabilt som et operativsystem, og selvom de fleste software er skrevet godt, er ikke alle kodeer skabt ens. Krasning er bare en kendsgerning ved at beregne livet, og det frustrerer os alle, så det er nyttigt at kunne identificere årsagen til problemet. Mens årsagerne til nogle sammenbrud er indlysende, er andre ikke, og det er, når man læser Mac OS X, crash-logfiler, der kan være så nyttige.


For det første vil du starte Console, der er placeret i / Applications / Utilities /

Du kan nu se et ton af Console log-indstillinger til systemer, apps og meget mere. Meget af dette vil være overvældende, men OS X giver en lille hjælper til at komme i gang:

  • Åbn HJÆLP menuen øverst på app menuen
  • Vælg "Console Help" for at afsløre hjælpefilerne relateret til appen. Dette er et godt sted at komme i gang, hvis du er helt ny til Console og fortolkningen af ​​konsollogs og meddelelser.

Konsol, som beskrevet af hjælpefilerne, forklares som følger af Apple:

"Da din computer udfører opgaver, sendes logbeskeder frem og tilbage mellem apps og dele af systemet. Disse logmeddelelser kan behandle systemhændelser, dialogtekst, fejl, status og anden kommunikation. Records af disse logbeskeder gemmes på din computer i logdatabasen eller i logfiler. Hvis der opstår et problem, kan du finde oplysninger om årsagen til problemet ved at se disse filer.

Brugerdiagnostiske rapporter og logbeskeder er fra apps, der bruges af den aktuelle bruger. Systemdiagnostiske rapporter og logmeddelelser er fra operativsystemkomponenter, som påvirker alle brugere. "

Nu hvor du har kendskab til det grundlæggende, kan du navigere i siden menuen af ​​logfiler som vist på skærmbilledet nedenfor og udvide ~ / Bibliotek / Logs og CrashReporter.

CrashReporter er, hvor tingene virkelig kan begynde at blive interessante, fordi hver gang en app går i stykker eller der opstår et problem i OS X eller en Mac-app, er den logget ind i CrashReporter og hjælper med at finde ud af, hvad og hvorfor der opstod et problem. Du har næsten helt sikkert set dialogboksene Crash Reporter, medmindre du har deaktiveret dem, det er her alle disse data går.

CrashReporter kan være ret avanceret og få dybt teknisk hurtigt. Når du er i CrashReporter, og du har lyst til at grave i nogle yderligere detaljer, kan du tjekke denne nyttige vejledning fra MacFixIt om at dechiffrere logfilerne:

  • MacFixIt: En introduktion til læsning af Mac OS X-crash-rapporter

Du bliver ikke ekspert natten over, men det er et godt sted at begynde at forstå, hvad alt dette betyder.