Fjernelse af DNS-caches i tidlige versioner af Mac OS X (10.3, 10.2, 10.1)

Når som helst du besøger et websted eller foretager nogen anden form for DNS-opslag, bliver IP-adressen bekvemt cached. Mens det, der er praktisk for de fleste af os, kan være en reel gener for andre, især administratorer, der bevæger sig rundt om servere. Dette sæt af hurtige tips, som systemadministratorer (og andre) sikkert vil sætte pris på, dækker spildning af DNS-caches i tidlige udgivelsesversioner af Mac OS X-systemsoftware, som 10, 4, 10, 3, 10, 2, 10, 1 og 10, 0 (!).


Hvis du er i en ny version som OS X 10.10.x Yosemite eller senere, skal du ikke bekymre dig, vi linker til, hvordan du gør DNS dump der også.

For det første skal du slette DNS-cachen i Mac OS X altid fra Terminal. Kommandoen er, hvad der ændres i versioner af OS X. Brug således følgende kommandoer afhængigt af den version af OS X, der bruges på systemet.

Fjernelse af DNS i gamle udgivelser af Mac OS X som 10.4, 10.3, 10.2

I versioner af Mac OS X så langt tilbage som Mac OS X 10.4, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.2, Mac OS X 10.1 kan du bruge kommandoen Simple Lookupd:

lookupd -flushcache

Intet andet arbejde er påkrævet, DNS vil dumpe sin cache og det er det.

Apple har ændret ting i nyere versioner af Mac OS X, men med Mac OS X 10.5 Leopard skal du bruge dscacheutil og denne syntaks i stedet:

dscacheutil -flushcache

Igen, når du kommer tilbage, er det det.

Som du sikkert har gættet, ændrede senere versioner af OS X igen, hvordan du spoler DNS-cachen ud på næsten alle versioner af Mac OS X, som Apple har lagt ud.

  • Spyling DNS caches i OS X Yosemite (10.10.x) og nyere med discoveryutil
  • Spyling DNS-cache i OS X 10.9 Mavericks, 10, 8 Mountain Lion, 10, 7 Lion, 10, 6 Snow Leopard

Det er muligt, at Apple vil tilpasse DNS-konfigurationen igen i fremtiden, så vær sikker på at bogmærke OSXDaily.com, vi vil helt sikkert dække det.