Sådan scannes negativer i sort / hvid

Elementer, du har brug for

  • Scanner

  • Dåse luft

  • Bomuldshandsker

  • Scannerglasrenser

  • Renseklud til objektivet

  • CD-brænder

  • Tomme cd'er og covers

Sorte og hvide negativer vil blive forværret over tid. For at bevare billederne er det bedst at scanne negativerne og forsegle dem i arkiv negative ærmer. Dette bevarer negativerne. Alle billeder brændes derefter på cd'er til senere brug. Med den korrekte forberedelse afsluttes scanningen på ingen tid.

Forberedelse

Bestem filstørrelsen til scanning af negativer. En god opløsning til udskrivning eller arkivering er 2400 dpi (prikker pr. Tomme). HP (Hewlett Packard) anbefaler en “Opløsning: 75-100 dpi Bruges til: Deling via e-mail eller udstationering på nettet.” Beregn, hvor meget hukommelse der skal bruges til at scanne alle negativer. Sørg for at have nok cd'er ved hånden til at optage alle billederne. Intet er værre end at løbe tør for cd'er midt i projektet.

Opdel negativerne i typer. (dvs. 35 mm negativer osv.) Hver negativ type (med flatbed-scannere) kræver en bestemt filmbærer. Gruppering af negativer sparer tid.

Støv negativerne af med en blød klud og den dåse luft. Alt støv på det negative scannes på billedet og skal fjernes senere i redigeringsprocessen.

Rengør scannerglaspladen med et specifikt rengøringsmiddel lavet til scannere og computere.

Tag på bomuldshandskerne. Dette holder fingeraftryk væk fra negativer og glas.

Fjern bagpladen på scanneren. Dette er nødvendigt for at få baggrundslys til scanning af transparenter. Dette er kun til flatbed-scannere. Slidescannere har ikke brug for dette trin.

Scanning

Anbring den negative strimmel i filmholderen, og brug den dåse luft til at blæse støv af.

Opret en mappe på computeren til de scannede billeder.

Åbn scannersoftwaren. Under Original skal du indstille dokumenttypen til film og filmtypen til negativ. Nogle software giver et valg mellem sort og hvid og farve. Indstil opløsningen til den ønskede størrelse. Dokument- og målstørrelser skal indstilles til original.

Klik på knappen Eksempel. Dette scanner et billedeksempel med lav opløsning. Dette gør det muligt for fotografen at evaluere billedet og afgøre, om der er behov for redigeringer, inden billedet scannes.

Åbn justeringspanelet, og indstil de ønskede justeringer. Alle beskæring, slibning og farvekorrektioner foretages fra dette panel.

Klik på knappen Scan. Et dialogvindue åbnes. Vælg filen på computeren til destinationen for de scannede billeder. Navngiv derefter filerne, og indstil filformatet. Klik på OK.

Gentag scanningen for alle negativer.

Brænd cd'er med alle de scannede billeder.

Tips

Da scanningssoftware er designet mere til reproduktion end til redigering, er det bedst at foretage al redigering med et program (Adobe Photoshop), der er designet til mere detaljeret redigering.

Åbning af scannerdækslet for at skifte negativer muliggør, at støv og partikler kan afsættes på overfladen af ​​scannerglaspladen. Brug luften på dåse ofte. Det er tidskrævende at redigere støv og snavs.