Sådan kontrolleres, om iPhone er ny, istandsat eller erstatning

Hvis du køber en brugt iPhone eller reparerer en iPhone, kan du undre dig, om du kan finde ud af, om iPhone blev købt som ny, er en renoveret model eller er en erstatningsenhed, som Apple leverede via en serviceanmodning.

Undrer dig ikke mere, du kan bruge et interessant enhedsmodelidentifikatortrick til at opdage, om en iPhone er ny, istandsat, en erstatning eller endda personlig ved gravering. Dette kan være nyttig information til købere af brugte enheder, hvis du har modtaget en enhed som gave eller hånd-ned, hvis du fejler eller reparerer en iPhone og meget mere.

Sådan bestemmes om iPhone er ny, istandsat, erstatning eller personlig

Du kan dechiffrere enhedens præfiks for at bestemme den oprindelige status for en iPhone (og sandsynligvis også en iPad) enhed, her er hvordan:

 1. Åbn appen "Indstillinger" på iPhone
 2. Gå til "General" og derefter gå til "About"
 3. Se efter "Model", og læs derefter modelidentifikatoren ud for den pågældende tekst, den vil se ud som "MN572LL / A". Det første tegn vil fortælle dig, om enheden er ny, istandsat, udskiftet eller personliggjort:
  • M - Brand nye enhed, hvilket betyder, at enheden blev købt ny
  • F - Renoveret enhed, hvilket betyder, at enheden har været igennem renoveringsprocessen
  • N - Udskiftningsenhed, hvilket betyder, at den oprindeligt købte enhed blev erstattet af denne model sandsynligvis på grund af en serviceanmodning
  • P - Personlig enhed med gravering, hvilket betyder, at enheden blev tilpasset med en gravering ved køb

Det er alt der er til det, nu ved du, hvordan du kan bestemme, om en iPhone er ny, refereret, erstattet eller andet. Det er muligt, at der er nogle andre identifikationspræfikser til iPhone-enheder, der ikke er angivet her, hvis du ved, om nogen deler dem i kommentarerne.

Jeg har testet dette med en håndfuld af mine egne iPhone enheder, som jeg ved, er enten nye, renoverede eller udskiftninger, og det har holdt op. Jeg har dog ikke personligt set "P" -identifikatoren.

Af den måde er det vigtigt at bemærke modelidentifikatoren vist her (som MN572LL / A) er forskellig fra den generelle model (som iPhone X) og modelnummeret til iOS-enheden (som A1822) - ganske vist lidt forvirrende, da de alle har lignende etiketter, men de er faktisk helt forskellige ting.

Du kan bruge lignende tricks til at rydde nogle detaljer om iPhone-enheder ved at hente serienummeret for iOS-enheden og derefter læse den også.

Takket være et nyttigt indlæg på Apple Diskussionsfora for dette pæne lille trick.