Udsender LCD-computerskærme stråling?

Siden computere begyndte at dominere hjemme- og arbejdsmiljøer, er der opstået sundhedsmæssige bekymringer over langvarig computerbrug. I slutningen af ​​1970'erne og 1980'erne var arbejdspladserne mere bekymrede over grundlæggende komfort og om vejafgift på folks ryg ved at sidde foran en skærm i timevis; i 1990'erne var folk i stedet bekymrede over Carpal Tunnelsyndrom fra udvidet brug af tastatur. Siden årtusindskiftet er sundhedsforkæmpere blevet optaget af stråling fra de elektromagnetiske felter, der genereres af computerskærme.

Elektromagnetiske felter

Alle computere skaber - og udsender derfor - elektromagnetiske felter (EMF'er), som er en kilde til stråling, uanset hvor lille den er. I de tidlige dage af hjemmecomputere anvendte de mest anvendte katodestrålerør (CRT) skærme. Store, boxy-skærme, der engang var befolket, men i juli 2011 er de fleste blevet erstattet af de slankere, slankere - og sundere - LCD-skærme (liquid crystal display). Derudover bruger alle bærbare computere LCD-skærme. LCD-skærme er ikke EMF-fri, men undersøgelser har vist, at de udsender lavere EMF'er end CRT-skærme.

Stråling

EMF-stråling er til stede i alle undtagen et par specialdesignede skærme, og juryen er stadig ude af, hvor skadelig niveauet af stråling fra LCD-skærme kan vise sig for menneskers sundhed. Ifølge Safe Space Protection "måler computere typisk fra to milligauss (mG) til fem mG"; 2 mG og højere kan potentielt skade biologiske organismer. På trods af denne påstand specificerer artiklen "Harmful Electrostress from Computers / Laptops" ikke, hvilken slags computere der skaber dette niveau af stråling, selvom artiklen siger, at LCD-skærme og laptops er "meget sikrere" end CRT-skærme, der er tilsluttet stationære computere. .

Filtre

Ifølge Danielle Barone, familiens sundhedsredaktør for BellaOnline.org, udsender selv LCD-skærme og bærbare computere "nok stråling til at påvirke dit helbred og udseende." Mens de fleste computerbrugere ikke synes at være bekymrede over dette, vil nogle måske udvise lidt mere forsigtighed. Barone foreslår at købe det, der kaldes et strålingsfilter, der blokerer mellem 94 procent og 99 procent af strålingen fra din computerskærm.

Strålingsfri LCD-skærme

Ultra-sundhedsbevidste computerbrugere - dem, der ønsker at reducere deres eksponering for stråling ved enhver mulig drejning - kan finde og købe 100 procent strålingsfri LCD-skærme. Hjemmesiden BlockEMF.com tilbyder hundredvis af EMF-forebyggende produkter, herunder fire LCD-skærme, som virksomheden garanterer at være helt fri for stråling.