Mac Mouse dobbeltklikning i stedet for enkelt klikning? Her er Fix

Nogle Mac-brugere kan støde på et underligt problem, hvor de forsøger at enkelt klikke på deres mus eller trackpad, men et dobbeltklik er registreret i stedet for det påtænkte enkelt klik. Dette er naturligvis frustrerende, da et dobbeltklik på det forkerte sted kan udføre handlinger, som du måske ikke vil udføre, som fuld screening af et vindue eller åbning af en app, mappe eller dokument eller endda noget mere irriterende.

Hvis du har bemærket, at en Mac fejlagtigt registrerer dobbeltklik i stedet for enkelt klik på musen eller pegefeltet, læs videre for at lære nogle få måder at fejre problemet på og eventuelt løse problemet.

Kontroller musen / trackpad hardware

Nogle gange kan fejlagtig klikadfærd skyldes et faktisk hardwareproblem med musen eller styrefladen.

Det første, hvis du har mistanke om, at dette er tilfældet, er at sikre, at musen er ren. En grimy mus fyldt fuld af gunk, støv og alt andet kan medføre, at klik registrerer sig forkert eller slet ikke registrerer det. Således er rengøring af musen eller trackpad overfladen et godt sted at starte.

Sjældent kan musens tilbehør være beskadiget, og i en sådan situation kan det være nødvendigt at udskifte tilbehør. Jeg har oplevet en mus, når du er blevet beskadiget af vandkontakt, så hvis du nogensinde har spildt kaffe på en mus, kastet den ud af vinduet eller brugt det som en mace for at afværge en fremmed invasion, kan det have et faktisk fysisk problem, der gør, at klikaktiviteten ikke fungerer korrekt. Dette er især relevant, hvis du oplever mere end bare ukorrekt klikregistrering, men også anden usædvanlig adfærd med en mus eller trackpad, som errant eller manglende markørbevægelser. Hvis du regelmæssigt oplever ukorrekte klikregistreringer sammen med tilfældig manglende evne til at klikke en mus eller trackpad overhovedet, vil du også gerne foretage en grundig kontrol af maskinens tilstand og batteri (hvis det er relevant).

Den fysiske tilstand af musen eller styrefladen kan også gøre en forskel, selvom det ikke alene er en indikator for et problem. For eksempel har jeg en defekt Logitech-mus, der rutinemæssigt registrerer upassende klikaktivitet til trods for at den er i perfekt stand, og jeg har en anden beat-up Logitech-mus, der virker godt. Hvis du prøver en anden ekstern USB-mus, er det en forholdsvis enkel måde at afgøre, om problemet er et hardwareproblem eller ej. Hvis du ikke har en handy, kan du altid få en ny USB-mus, da de er ganske billige.

Sådan stopper enkelt klik med at registrere som dobbeltklik på Mac

En almindelig softwareårsag, at enkelt klik er registreret som dobbeltklik eller i det mindste opfattes som det er musens indstillinger på den enkelte Mac OS-installation. En indstilling i særdeleshed kan være nyttigt at justere:

  1. Gå til Apple-menuen og vælg "Systemindstillinger"
  2. Vælg "Mouse"
  3. Kig efter indstillingen "Double-Click Speed" og juster slow-speed dialet længere mod "Fast" (eller helt)

Nogle brugere, der ikke kan hurtigt dobbeltklikke, kan muligvis ikke bruge den mest aggressive "Hurtige" indstillingsmetode til at løse dette problem desværre, men ved at eksperimentere med de forskellige indstillinger for dobbeltklikshastighed for musen, vil forhåbentlig brugere kunne find en løsning, der virker for dem.

Nogle gange er denne indstilling gemt i Tilgængelighedsindstillinger afhængigt af hvilken version af Mac OS du bruger, i hvilket tilfælde du vil søge efter det i Systemindstillinger> Tilgængelighed> Mus og Trackpad

Indstillingen for dobbeltklikshastighed har været skylden i dette problem i lang tid, og det kan påvirke næsten enhver version af Mac OS eller Mac OS X (som du vil se på Apple Discussion boards: 1, 2) . Fra software side af ting er det en af ​​de første indstillinger til justering, se om det har en indflydelse.

Hvis du stadig oplever problemer med fejlagtige dobbeltklik, der kommer fra enkeltklik, vil du måske følge disse instruktioner til fejlfinding af mærkelig mus og trackpad adfærd på en Mac.

Har disse tips hjælpe med at løse dine problemer med en mus eller trackpad, der registrerer dobbeltklik, når du klikker på et enkelt klik? Har du fundet en anden løsning? Lad os vide dine oplevelser i kommentarerne nedenfor!