Bluetooth vs. USB-hastighed

Bluetooth og USB er to dataoverførselsteknologier, der i vid udstrækning bruges med computere, smartphones og andre elektroniske enheder. Udelukkelse af den første USB-standard, USB-enheder blæser Bluetooth-enhedshastigheder væk. USB-enheder er imidlertid behæftet med et forbindelseskabel, mens Bluetooth-enheder har trådløs kommunikation. Begge standarder har kompatibilitet på tværs af generationer og modtager fortsat ydeevneforøgelser med versionopgraderinger.

Om USB-teknologi

USB er den mest anvendte hardwarestandard til tilslutning af perifert udstyr og enheder til computere, smartphones og andre enheder. USB-standarden har eksisteret siden 1997 og erstattede de fleste af de tidligere porte til computerforbindelse. USB er velegnet til dataoverførsler med høj båndbredde. Det er designet til at flytte data så hurtigt som muligt mellem enheder via et kabel. At konfigurere USB-enheder er ofte lige så let som at tilslutte den ene ende af kablet til hver enhed og lade computeren håndtere resten.

Om Bluetooth-teknologi

Bluetooth er standarden for trådløs dataoverførsel over korte afstande. Mens USB først kom på markedet, kom Bluetooth ud blot et år senere i 1998 og kan spore sin oprindelse til 1994. Bluetooth-teknologi er beregnet til trådløs, konstant kommunikation til tovejs-interface med perifert udstyr som headset, tastaturer og mus. Bluetooth fungerer i 2,4 GHz-båndet i fuld duplex-tilstand.

USB-overførselshastigheder og frynsegoder

Eksterne harddiske, printere, scannere, mus og tastaturer bruger USB til sin høje båndbredde og kompatibilitet. USB 3.1-standarden hæver den maksimale dataoverførselshastighed til 10 gigabit per sekund og opretholder bagudkompatibilitet med eksisterende USB 2.0- og 3.0-enheder. USB 3.0, introduceret i 2008, overfører data med 4800 megabit pr. Sekund, USB 2.0, introduceret i 2001, overfører data ved 480 Mbps, og USB 1.0, introduceret i 1997, overfører data ved 12 Mbps. USB sidder fast i kabler, men er ikke tilbøjelig til signalforringelse ved radiointerferens. Derudover kan USB-kabler føre elektrisk strøm til strømforsyninger.

Bluetooth-overførselshastigheder og frynsegoder

Bluetooth-overførselshastigheder udløber med 24 Mbps i 4.1-standardrevisionen. Tidligere Bluetooth-udgaver begrænsede sig til 3 Mbps, så lave som 1 Mbps i 1.2-versionen. Bluetooth 3.0 + HS tillader overførselshastigheder på 24 Mbps ved hjælp af piggy-backing på Wi-Fi. Bluetooths største fordel er, at den kan forbinde enheder, der er op til 100 meter fra hinanden uden kabler. For eksempel kan du gå rundt i huset med et Bluetooth-headset og aldrig miste forbindelsen til computeren eller telefonen. Bluetooth-teknologien er designet til at bruge minimal energi til at forlænge enhedens batterilevetid.